Son zamanlarda başta alkol, uyuşturucu ve sigara gibi bağımlılık yapan ve genç hayatları karartan kötü alışkanlar 11 yaşa kadar indi. Bu durum toplumu ve ebeveynleri büyük ölçüde tedirgin etmeye ve genç neslin bataklığa sürüklenmesine sebep olduğuna şahit olunmaktadır.

Daha önce de birçok etkinlikle alkol ve uyuşturucu maddelerin kullanımına ve zararlarına dikkat çeken HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanlığı, bunlara sebep olarak gördüğü en önemli etkenlerden birinin gençlerin okumaktan uzak kalması, hayatlarını düzene sokacak olan kitapların okunmaması olarak tespit ve müşahede ettiklerini belirtti.

Özellikle salgın döneminde okullardan uzak kalan gençlerin kütüphane ve kitaplarla daha çok iç içe olması gerektiğini ve bu amaçla HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığının tensipleriyle böyle bir etkinlik düzenlemeyi kararlaştırdıklarını ve bir haftayı geride bıraktıklarını belirten HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Arbağ, etkinlikler hakkında şunları söyledi:

“Hür Gençlik olarak Midyat'ta bir ilki gerçekleştiriyoruz. Kitap tahlilleri etkinliğimiz devam ediyor. Özenle seçtiğimiz bazı kitapları okuyup ve her hafta okuduğumuz kitabın tahlilini yapmak üzere Hükümet Konağı yanındaki Kıl Çadırlar Kütüphanesinde genç kardeşlerimizle buluştuk. Açılışını geçen hafta yaptığımız etkinliğimizde bu hafta ilk kitap okuma ve tahlil çalışmasını yaptık. Diriliş Neslinin Amentüsü adlı kitabımızı okuyup tahlil ettik. Çok verimli bir etkinlik oldu. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.  Önümüzdeki 4 hafta ise İnsani İlişkilerde İlahi Ölçü, İnsanın Dört Zindanı, İslam Deklarasyonu  ve Göğü delen Adam adlı kitaplarımızı okuyup tahlil edeceğiz inşallah. Özellikle yaz olması nedeniyle gençlerimizin vakitlerini boşa harcamamaları adına İlçe Başkanlığımızın tensipleriyle bu etkinliği yapmayı kararlaştırdık.  Gençlerimiz için yararlı olmasını diliyoruz. Tüm genç kardeşlerimizi önümüzdeki 4 hafta cumartesi günleri 17.00 ila 19.00 saatleri arasında Hükümet konağı yanındaki kıl çadırlar kütüphanesine bekliyoruz.  ”