YDP Genel Başkanı Gündüz’den Değerlendirmeler

Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Emanullah Gündüz yaklaşık iki aydır Güneydoğu'da çalışma yapıyor.

Mardin'li olan Genel Başkan Mardin ve tüm ilçelerinde ve onlarca köyünde bulunarak 2023'e geleceğe hazırlık yaptı.

Mardin'de bulunan Emanullah Gündüz Midyat’ta çeşitli inceleme ve temaslarının ardından bölge için değerlendirmelerde bulundu.

Gündüz;  Yeni Dünya Partisi olarak seçimler için değil hizmet ve insan için çalışıyoruz yaklaşık iki aydır Mardin Batman Diyarbakır Şanlıurfa ve Şırnak illerinde onlarca ilçelerinde ve hatta köylerinde çalışma yaptıklarını söyledi.

Özellikle Mardin'de uzun zaman geçirdiğini kaydeden Gündüz, şöyle konuştu: “ben Mardin'i çok seviyorum ve her zaman Mardin'in fahri vekili gibi çalışıyorum. Ne yazık ki Mardin tarih turizmindeki potansiyelini kullanamıyor yerel siyasetçi ve bürokratlar bu konuda yetersiz  kalmış çünkü heyecanları yok. Baştan sona Tarih olan Mardin Merkez'de bile yeteri kadar yönlendirme ve rehberlik yok. Mardin ve Midyat birbirine çok benzer ve Midyat'ta da aynı durum söz konusu İngilizce ve  Süryanice yönlendirmeleri geçin Türkçe ve Kürtçe bile yok bu konuda Midyat'a yazık olmuş. Civar ilçelere kayyum atandıktan sonra Midyat Belediyesi'nin çalışmadığı ortaya çıkmış ve bu konuda halk belediyeye tepkili. Mardin'e sahip çıkmalıyız sadece tarihi mekanlara değil bize emanet olan azınlıklara Süryanilere ve Yezidilere de sahip çıkmalıyız. Devletin demokratik düzeyi azınlıklara olan muamelesi ile ortaya çıkar. Biz Süryani ve Yezidi din adamlarını resmi olarak tanımalı ve devlet memuru olarak görevlendirmeliyiz. Mardin'in tanıtım ve lobi faaliyetlerine ihtiyacı var. Biz bunu her zaman her yerde yapmaya çalışıyoruz ama bu asıl olarak iktidarın ve yerel yönetimlerin işidir. Mardin halkını ve siyasetçilerini göreve davet ediyoruz Mardin tektir ve Türkiye'ye modeldir." 

Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Emanullah Gündüz Güneydoğu ve Doğu çalışmalarına devam edecek yılda en az bir defa tüm illere gitmeyi çalıştığını belirti.