Midyat ilçesinde kurulan portatif yüzme havuzu ile çocuklara uzman eğitmenler eşliğinde yüzme öğrenme imkanı sunuluyor.


Gençlik ve Spor Bakanlığının Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında Midyat Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğiyle Bağlar Mahallesinde portatif yüzme havuzu kuruldu.


Havuzun açılışı Kaymakam Tekin Dundar, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tunç, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.


Kaymakam Dundar, açılışta, çocukların güzel vakit geçirmelerini dileyerek, "Birbirinize saygı ve sevgi çerçevesinde oyunlar oynayarak, eğlenerek, hocalarınızı dinleyerek zamanınızı değerlendirin, yüzmeyi öğrenin. Yüzme havuzumuz tüm çocuklara hayırlı olsun" dedi.


Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, “Allah'a şükür bugün bu güzel havuzu hizmetinize açtık. 31 Mart yerel seçimlerinde ne söz verdiysek hepsini tek tek yerine getiriyoruz. Mahalli idari seçimlerinde bizden istenen yüzeme havuzdu. Allaha çok şükür bugün bu havuzun açılışını hep beraber yapıyoruz. Çok yakında bu bölgede sizler için güzel bir çocuk oyun parkı da kuracağız. Ayrıca TOKİ sakinlerinin kullanacağı taziye evinin inşaatına yalında başlayacağız. Şimdiden hepinize hayırlı olsun" dedi.


Yüzme havuzun açılışına katılan çocuklar da, havuzun açılmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.


Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Belediye Başkanı Veysi Şahin, çocuklara oyuncak dağıttı.

Havuzun kurulmasıyla birlikte ilk defa havuza girip yüzen çocukları bir süre izleyen ilçe protokolü daha sonra programdan ayrıldı.