Midyat Belediye Spor Kulübü bu yıl Nisan ayı içinde Erkekler 2.ligi 5.Grupta elde ettiği başarılı performansla Ankara'da 1.Lige terfi play off müsabakalarına katılarak spor branşı ayrımı yapmaksızın kulüp tarihinde bir ilki başarmıştı..

Açıklamada bulunan Kulüp Başkanı Atilla Baysal Son dönemlerde salon sporlarına ilginin arttığını belirterek, salon sporları içinde önemli yeri olan voleybol sporuna ilginin gerek dünyada gerekse de ülkemizde artma trendinin devam ettiğini ve bu süreçte Midyat Belediye Başkanı Sayın Veysi Şahin beyin spora ve gençlere verdiği değerin karşılığı olarak kulüp yönetimi olarak bayan voleybol branşını da devreye alma kararı verdiklerini söyledi.

Yeni açılan bayan voleybol takımı 9 Haziranda başlayacak olan bölgesel ligde mücadele edecek ve başarılı olması halinde Profesyonel 2.lige yükseleceği kaydeden Baysal, “Bayan voleybol branşını açmamızdaki en önemli düşüncemiz bayan kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yapmak ve bu takımı bayan öğrenci kardeşlerimizden oluşturularak alt yapı anlamında sporcu havuzu oluşturmak istiyoruz.” Dedi.

Açıklamasına devam eden Kulüp Başkanı Atilla Baysal '' Şahsım olarak spora bakış açım öncelikle kaynaklarımızı optimal şekilde kullanmak. Daha sonra ilçemizdeki gençlerimize şans vermektir. Sporun barışçıl ve eğlendirici yönü ile değerlendirilmesi en önemli önceliğimizdir '' dedi.

Amatör spor kulübü olarak büyük paralar harcama imkanlarının olmadığını belirten Baysal, Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin ve belediyemizin bize sunduğu katkılar dahilinde bütçemizi oluşturmaktayız.

Kulüp Başkanı Atilla Baysal, İlçemizin ileri gelen şirketleri ve işadamlarının kulübümüze destek vermelerini bekliyoruz diyerek yeni açılan bayan voleybol takımına 9 Haziranda oynayacakları ilk maçta başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Selahattin Erol