Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Midyat İlçe Temsilciliği ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle Prf. Dr. Aziz Sancar KYK Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirilen organizasyonda, TSF Midyat ilçe temsilcisi Bilal İper ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tunç, depremzedelere satranç takımı hediye etti.

İper, proje kapsamında federasyon yöneticilerinin ilçelerde depremzedelerin yerleştirildiği yurtları ziyaret etmeye ve çocuklara satranç takımlarını ulaştırmaya devam ettiklerini söyledi.

Yurtlarda kalan depremzedelerle bir araya gelerek sohbet ettiklerini anlatan İper, Gençlik spor ilçe müdürümüz Sayın Hüseyin Tunç’un katılımıyla kursiyerlere Türkiye Satranç Federasyonu’nun hediyeleri olan satranç takımları dağıtık. Daha sonra depremzede çocuklarla satranç faaliyetlerinde bulunduk. Haftada iki gün çocuklarımıza satranç kursu eğitimi vereceğiz. Çocuklar satrancı çok sevdiklerini ve kurslara devam edeceklerini söylediler. Çocuklar ayrıca bizden kur sonunda bir turnuva talebinde bulundular. Bizde inşallah Gençlik Spor İlçe Müdürümüz ile TSF ilçe temsilciliği olarak çocuklarımıza ödüllü bir turnuva organize eldecimizin sözünü verdik.” Şeklinde konuştu.