Türkiye 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

Kritik seçime sayılı günler kalırken Mardin Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri Platformu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesini milli bir dava olarak gördüklerini belirten vakfın yayınladığı duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

14 Mayısta yapılan Cumhurbaşkanlığı birinci turu ile milletvekilliği seçimlerinin büyük bir katılım ve olgunluk içinde gerçekleşmesi hepimizi sevindirmiştir.

Türkiye’de seçimlerin sorun olmaktan çıkmış olması ve milletimizin güven içinde iradesini sandıklara yansıtmış olmasını çok önemli ve anlamlı görmekteyiz.

Aksi beyanları ve kışkırtmaları artık kimse ciddiye almamaktadır.

28 Mayıs 2023 günü Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için inşallah sandık başına gidiyoruz.

Bu seçimde de, güven ve vakar içinde en yüksek katılımla irademizi sandıklara yansıtmalı ve gelecek beş yılda, ülkenin huzur ve istikrar içinde yönetilmesine katkıda bulunmalıyız.

Ülkenin normalleşmesi ve darboğazları aşarak sorunlarını hukuk ve demokrasi içinde çözebilmesi için “bir oy” un bile önemli olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Katılımcılık açısından Batı ülkelerinin çok çok ilerisinde bir ilgi ve katılımın olması toplumsal meşruiyet açısından büyük anlam taşımaktadır.

Ayrıca bazı Belediyelerin veya kuruluşların deprem bölgesindeki insanlarımızın tercihlerinden dolayı depremzedelere hakaret etmelerini insani, İslami, vicdani ve ahlaki açıdan sorunlu gördüğümüzü; depremzedelere yönelik bu menfi dili kullananları şiddetle kınayarak protesto ettiğimizi ifade ediyoruz.

Hangi siyasi görüşten, hangi inanç ve kültürden, hangi sosyal çevreden olursa olsun herkesin can, mal, ırz ve onurunun korunması ve itibar cellatlığından korunması gerekmektedir.

Ülkenin sosyal ve kültürel fay hatlarını tetikleyen söylemlerden ve eylemlerden başta siyasiler olmak üzere herkesi kaçınmaya ve akl-ı selim ile bu süreci tamamlamaya davet ediyoruz.

Pazar günü bir şenlik ve bayram havası içinde tüm seçmenlerin Cumhurbaşkanı seçimi için sandıkta iradelerini ortaya koymaya; tecrübe ve karalılığıyla ülkeyi daha ileriye taşıyacağına olan umut ve güven ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı TERCİH etmeye davet ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla 25.05.2023 MARDİN STK PLATFORMU"