Mardin’in Midyat ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün; Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen “Zorbalığı bırak; hayata Bak” projesinin tanıtımı gerçekleşti.

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, “Zorbalığı bırak; Hayata Bak” projesi inşallah kıssa bir süre içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Kaymakam Dundar, Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen tanıtım programında Bu tür projeler çok büyük fırsatlar olduğunu kaydederek, şöyle konuştu.

“Bu dünyada milyarlarca insan yaşıyor. Farklı kültürler, farklı ülkeler, farklı uygulamalar yapılıyor. Bizde Türkiye Cumhuriyeti olarak kendi sitemlerimizi, kendi düzenlerimizi oluşturmuşuz. Ama iyi ülke uygulamalarını, iyi gurup uygulamalarını edinmekten de geri kalmıyoruz. Bunun bir yolu da Erasmus Hareketlilik Programlarıyla özellikle Milli Eğitim Bakanlığımız, milli eğitim kurumlarımız okullarımız bu noktada zaman zaman projeler yapıyorlar. Midyat’ın da proje konusundaki verimliliği son derece memnuniyet vericidir. Buda ekip işidir. Yani bireysel bir çabanın ürünü değildir.” Diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise, ilçede yürütülen Erasmus+ Programı ve zorbalığın önlenmesine yönelik eğitim seminerlerine, 13 okuldan, 28 personel bu harekette yer alacağını söyledi.

Erasmus Proje Koordinatörü Çağla Bayrak ise TRT muhabirine yaptığı açıklamada, “Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje koordinatörlüğü olarak “Bu seneki projemiz “Zorbalığı bırak; Hayat bak” isimli projemizdir. Bütçesi 67 bin 340 avro 700 Bin TL ye tekabül ediyor. Projemizin amacı zorbalığı bırakmayla alakalıdır. Öğretmenlerimizin ve personelimizin ve korsosyum üyesi olan 13 okulumuz Milli Eğitim adına katılacak. Almanya ve Çekya gibi planlandığımız ülkelere gidip oralardaki akran zorbalığıyla ilgili eğitimleri alacaklar. Amacımız ilçemizde bütün okullardaki bu sorunu yaşayan öğrenciler ilgili çözüme ulaştırmaktır. İlçemizdeki ilkokul, ortaokul ve lise olarak tüm okulları kapsıyor. Projenin yaygınlaşması amacıyla da öğretmen, öğrenci ve velileriyle birlikte edinilen tecrübeleri aktaracaklar ve sorunlara birlikte çözüm bulmaya çalışacaklar.” Diye konuştu.

Düzenlenen tanıtım programına, Garnizon Komutanı Albay İlker Tuna, Belediye Başkan yardımcısı Abdürrahim Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer ve okul müdürleri katıldı.