Mardin Vali Yardımcısı Gürsel Temurci başkanlığında Mardin İl Göç İdaresi Uyum ve İletişim Grup Başkanlığın ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğiyle Mardin İl Göç Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Uyum ve İletişim Grup Başkanı Ali Onur Yücedağ "Mardin'de yaklaşık 94.000 yabancı uyruklu şahsın yaşamakta duğunu, nüfusa oranla en çok yabancının yaşadığı 7. il konumunda olduğunu söyledi.

Yücedağ, "İlimizde Düzensiz Göçle Mücadele kesintisiz devam etmektedir. Yabancı uyruklu kişiler ile ev sahibi toplum arasında uyum anlamında pozitif gelişmeler yaşanmaktadır. Göç İdaremizce Yabancı uyruklu kişilerin Türk örf ve adetine, toplumsal yaşama uyum sağlamaları için çeşitli eğitimler verilmektedir." dedi.

Mardin İl Göç İdaresi Müdür vekili Fatih Ahmet Günel ise, Mardin'de kayıtlı olan yabancılar, düzenli göç ve ikamet, düzensiz göç, geçici koruma, uluslararası koruma, istatistikler hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulunuldu.

Mardin İl Göç Kurulu toplantısına İl Göç İdaresi Müdürlüğü, il Jandarma komutanlı, il Emniyet, AFAD, İl Sağlık, İl Milli Eğitim başta olmak üzere tüm kurum müdürleri, Artuklu Üniversitesi Dekanı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Güneydoğu koordinatörü, Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri ve Kamu Kurum temsilcileri katılmıştır.

Mardin İl Göç İdaresi Müdürlüğünce bir sonraki Göç Kurulu toplantısının Midyat İlçesinde gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.

Burak Erol /Mardin