Artuklu Belediyesi’nden İki Yeni Park

Artuklu Belediyesi, vatandaşların mutlu olması hedefiyle çalışıyor

Artuklu Belediyesi ilçede yediden yetmişe tüm vatandaşların mutlu olması hedefiyle çalışıyor. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de beğeni kazanan Belediye, çocukların mutlu olduğu bir ilçeyi inşa etmek için birçok park projesini hayata geçirdi. 1.5 yıllık dönemde yeni yapım ve yenileme çalışmalarıyla birlikte ilçyee toplam 83 park kazandıran Artuklu Belediyesi son olarak Yalım Mahallesi’nde biri 5.000 m2 diğeri ise 1.500 m2 bir alan üzerinde projelendirilen  2 yeni park projesi  için çalışmalarını tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.  

“Vatandaşlarımız için”

Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Şakir Öner Öztürk; geleceğimizim teminatı olan çocuklarımızın mutlu olması için de çaba verdiklerini söyledi.

Öztürk şöyle konuştu, “İlçemizde hemşehrilerimizin nefes alacağı alanların olması için çalışıyoruz” dedi. Bu konuda başından bu yana ciddi bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Öztürk, “Görevi devralmamızın akabinde ilçemizin tüm eksikliklerini tespit ederek çalışmalara başladık. İlçemizin yaşanabilir ve müreffeh olması için tüm birimlerimizle sahaya indik. Eksikliğini en çok gördüğümüz konuların başında ise ailelerimizin ve çocuklarımızın nefes alma alanları olan parklar yer alıyordu” ifadesini kullandı.

“Parklarda Rekor”

Bu eksikliklerle ilgili hemen harekete geçtiklerini dile getiren Öztürk, “İlçemizde yaşanan bu eksikliği gidermek amacıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzle birlikte tespitlerde bulunarak, projeler hazırladık. 1.5 yıl içinde 16’sı Mardin Büyükşehir Belediyemizin ve Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman’ın destekleriyle olmak üzere,  83 parkı hizmete açtık.. Bu vesileyle Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman’a ilçemizde yürüttüğü özverili çalışmalar ve desteklerinden ötürü teşekkür etmek isterim . Bu parklarımızdan 9 tanesi Artuklu’da ilk kez yapılan, her türlü donanıma sahip şehir parkı niteliğinde. Son olarak Yalım Mahallemizde 2 park projesini hayata geçirerek beklentilere cevap verdik. Parklarımızın biri 5.000 diğeri ise 1.500 metrekare olup hem ailelerimiz hem de evlatlarımız için dizayn edildi. Gerek içerisindeki bitkisel donatı ve materyallerle gerekse aydınlatma sistemi, oturma alanları ve oyun gruplarıyla Artuklu’da benzeri olmayan güzel bir çalışma oldu. Parklarımızdan birine Park 47 diğerine ise Yalım Yeşilay Parkı adını verdik. ” diye konuştu.