İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğinin en üst noktaya taşınması için yapılan düzenlemeler, yükseltilen yol standartları, denetim faaliyetlerinin arttırılması gibi çalışmaların yansıra trafik güvenliğiyle ilgili kamuoyu farkındalığını arttırmak için yeni bir kampanya hayata geçiriliyor.

“Bi Hareketine Bakar Hayat” sloganıyla hayata geçirilen trafik kampanyasının ilk haftasında toplumda merak uyandıracak görseller paylaşılmıştı.


İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Bi Hareketine Bakar Hayat” görselleri bütün il ve ilçelerde eş zamanlı olacak şekilde billboardlar ve sosyal medya platformları başta olmak üzere yerel ve ulusal basın yayın organları, kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu otogar, havalimanı, AVM, toplu ulaşım durakları gibi alanlar ile kurumsal iletişim sayfalarında yer aldı.


Kampanyanın ikinci aşamasında Toplumsal duyarlılığı yükseltmek amacıyla üst düzey yöneticiler ile tanınmış kişilerin yer aldığı kısa videolar çekilerek sosyal medya platformlarında paylaşıldı.

81 İlde Eş Zamanlı Emniyet Kemeri Uygulaması 
“Bi Hareketine Bakar Hayat” trafik kampanyası kapsamında ülke genelinde eş zamanlı olarak il ve ilçe yöneticilerinin katılımıyla yapılan “emniyet kemeri uygulaması” ile sürdürüldü.

Mardin'de Emniyet Kemeri Uygulamasında Sürücülere Bilgiler Verildi Trafik Ürünleri Hediye Edildi
Mardin’de emniyet kemeri uygulaması Vali Yardımcısı Abdullah Demirdağ’ın katılımıyla Diyarbakır yolu üzerinde bulunan TOKİ kavşağında gerçekleştirildi. 
Uygulama sırasında vatandaşlarımıza kampanya ve emniyet kemeri kullanımının önemi konusunda bilgiler verilerek trafik ürünleri hediye edildi.

Kampanya, etaplar halinde uygulanmaya devam edecek.
 “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası Mardin’de Mardin Valiliği koordinasyonunda uygulanacak.