Bilgi Kültür ve Tanıtım Merkezi, şehrin tanıtımı sağlıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, masal şehir Mardin’in tanımı sağlamak amacıyla çalışmalarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. 

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman'ın talimatıyla yaklaşık 3 ay önce Mardin Büyükşehir Belediyesi Bilgi Kültür ve Tanıtım Merkezi oluşturuldu.

Kente gelen misafirlere şehrin tarihi hakkında bilgi vermek için Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan merkezde yerli yazılımlar aracılığıyla "Mardin Ar" ismiyle "artırılmış gerçeklik" uygulaması başlatıldı. Uygulama sayesinde şehrin tarih ve kültürünü yansıtan 22 yapı üç boyutlu fotoğraf ve videolarla tanıtılıyor. Merkezde bulunan şehrin tarih ve kültürüne ait eşyalar gelen turistlere anlatılıyor.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, “Bölgede ilk defa artırılmış gerçeklik teknolojisiyle Mardin’i, şehre gelen misafirlerimize tanıttıklarını söyledi.  

Masal şehir Mardin’in tanıtımı için birçok çalışmaya imza attıklarını aktaran Yaman, “Dinlerin, dillerin ve kültürlerin yüzyıllardan beridir bir arada ve kardeşçe yaşadığı kadim şehir Mardin’in tarihi güzelliklerini, şehre gelen misafirlerimize tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak birçok çalışmamız oldu. Bunlardan bir tanesi de, Bilgi Kültür ve Tanıtım Merkezi oldu. Yaklaşık 3 ay önce oluşturduğumuz merkezimizde ziyaretçilerimizi, şehrin kültürü, tarihi ve gelenekleri hakkında bilgilendiriyoruz.”

Bölgede bir ilk, ‘Artırılmış Gerçeklik’

Turizm anlamında bölgede ilk defa artırılmış gerçekliği merkezde kullandıklarını aktaran Yaman, “ Tamamen yerli olan yazılımı merkezimizde kullandık. Bu sayede misafirlerimizde hiç görmedikleri tarihi mekânlar hakkında hem bilgi sahibi oluyor hem de merak uyandırmış oluyoruz. Bu sayede bu tarihi yerli ziyaret edebiliyorlar.” diye belirtti.

Huzurun hakim olduğu şehirde turizm artması için bu tür çalışmaların devam edeceğine işaret eden Yaman, “Belediyemizin tüm imkânlarını gençlere, engellilere, kadınlara, öğrencilere ve şehre harcayacağız. Şehrin turizmine harcayacağız.” diye konuştu.