Depremin etkilediği illerden Mardin’e de yoğun bir göç oldu. Depremin oluşturduğu yıkımdan ve olumsuz etkilerden uzaklaşmak için Mardin’e gelen aileler kendileri için hazırlanan konaklama yerlerine yerleştirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi de depremzede ailelere ve çocuklarına yönelik etkinliklerini ve destek çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem Çocukları, İsimlerini Yazıp Sevgilerini Belirttikleri Tişörtü Rektör’e Hediye Ettiler

Deprem sonrası aileleriyle birlikte Mardin’de misafir edilen çocuklar, ilk günden itibaren depremin yaralarını sarmak amacıyla çalışmalar yapan Mardin Artuklu Üniversitesine  teşekkür etmek üzere tek tek isimlerini yazıp imzaladıkları tişörtü Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’a hediye ettiler.

Çocuklar tişörtün üzerine ayrıca sevgilerini ifade eden resim ve şekiller de çizdiler.

11 ilde yaşanan ama bütün ülkeyi derinden etkileyen depremin yaydığı acının odağında çocukların olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, ilk günden itibaren depremin en çok etkilediği çocuklarımız başta olmak üzere destek çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Özcoşar: Çocukların Samimi Duygularını İşledikleri Bu Tişört Çalışmalarımızın Amacına Ulaşmakta Olduğunu Gösteriyor

O acıyı doğrudan yaşayan çocukların hazırladıkları ve kendisine verdikleri bu hediyenin bir teşekkürden çok daha derin anlamlar içerdiğini sözlerine ekleyen Özcoşar, çocukların içlerinden gelerek gösterdikleri bu davranışın üniversite olarak gerçekleştirdiği çalışmaların amacına ulaşmakta olduğunu ve hayatlara dokunulmakta olduğunu gösterdiğini söyledi.

Özcoşar, bu anlamlı ve duygulandıran davranışlarından dolayı asıl biz bu çocuklarımıza çok teşekkür ediyoruz diyerek sözlerini bitirdi.