Engelli vatandaşların sosyal, kültürel, sağlık, eğitim ve ekonomik bakımdan desteklenmesi ile problemlerinin çözümüne rehberlik edilmesi amaçlanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kurulacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi için Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, DİKA Genel Sekreter Vekili Murat Katı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Necmettin Nas katıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, engelli bireylerin ve ailelerinin yaşamı kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek şunları söyledi:

“Engellilerin kendilerini geliştirme ve toplumsal katılımlarını arttırabilecek sosyal kültürel, sanatsal, eğitsel ve sportif amaçlı etkinliklere katılma fırsatı yaratılması onların yaşam kalitelerini de artıracaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mardin’imize hayırlı olsun.”