Hamidi Şeyhleri Husumetli İki Aile Arasında Barışı Sağladı

Hamidi Şeyhleri öncülüğünde Çelebi ve Çınar aileleri arasında barış sağlandı.

Mardin’in Savur ilçesine bağlı İşgören (Kavsan) mahallesi ve Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Akköy (Şeyh Yusuf ) köyleri arasında Çelebi ve Çınar aileleri arasında çıkan kavgada her iki aileden de vefat edenler olmuş bunun üzerine iki aile arasında husumet oluştu.

Bu husumeti sona erdirmek için iki aile arasında Hamidi Şeyhlerin’ den Es-Seyyid Şeyh Hamdin’in oğlu Şeyh Muhammed Seyfettin Hamidi aracı olarak her iki aileyi de barışı sağlayarak husumeti sonlandırdı. Ve bir daha bölgede bu konuda bir huzursuzluğun yaşanmaması için Es-Seyyid şeyh Hikmet Hamidi ve Es-Seyyid Şeyh Kemal Hamidi öncülüğünde yemin edildi.

Başkavak mahallesinde düzenlenen barış ve yemin törenine, Savur Kaymakamı Bayram Türker,   Seyyid Şeyh Hikmet Hamidi, Seyyid Şeyh Kemal Hamidi, Emekli Mardin İl Kültür Müdürü Seyyid Şeyh Hulusi Hamidi, Savur Akparti İlçe Başkanı Sabahattin Kaya, Kırdirek köyünden Şeyh Tahir Aydın, Seyyid Seyfettin Hamidi, Seyyid Emrullah Hamidi, Eğitimci Yazar Seyyid Mehmet Selman Hamidi ayrıca Bölgedeki köylerin molla ve imamları da katıldı.

Barış yemeğini katılan Molla Abdurrahman ise bölgede yaklaşık 180 yıldır varlığını sürdüren Hamidi ulemalarının sürekli, dini ilimi tedrisat, barıştan ve huzurdan yana olduklarını söyledi.

Molla Abdurrahman şöyle konuştu:” elhamdülillah ki Seyit ve Şeyh olan Hamidi’ ler bunu halen devam ettirmekteler. Hamidi ailesi Peygamber torunlarıdırlar ve sizler onları kırmadınız. Allah onları her daim var etsin ve soylarını artırsın. İzde iki köy ve aile olarak bu barışı kabul ederek büyük bir hayra vesile oldunuz. İnşallah Allah CC ‘da Peygamber hatırına bu barış daim olacak.“ dedi.

Daha sonra İşgören köyünden (Kavsan Köyü) Çınar ailesi,  Hamidi Ailesi Şeyhlerinin Öncülüğünde Akköy’de (Şeyh Yusuf Köyü) Çelebi ailesini Ziyaret etti.  Kuran-ı Kerim okunarak ikindi namazı beraberce kılındı, çay ikramı yapıldı.