Adalet Bakanlığı Midyat M - Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda görevli Ceza İnfaz Memurları Kapalı Cezaevinin bahçesinde bulunan hayvanların bakımını yapıyor besliyor ardından sahiplendiriyor.

Midyat M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mikail Mahmat, yaklaşık üç ay önce kurumumuzda görev yağan ceza infaz memurları, doğuma yakın bir köpeğin olduğunu fark ediyorlar ve bunu sahiplendiklerini söyledi.

Yavru köpeklerin 5’ini sahiplendirdik.

Mahmat, şöyle konuştu: “bilindiği gibi cezan infaz kurumu memurları yaklaşık 7-8 Ay’dır karantina altında ceza infaz kurumunda kalıyor. Hem köpeği sahiplenmek adına, hem insanlık namına köpekleri besliyorlar. Köpek doğumunu yaptı yaklaşık üç ay oldu. Köpekler şu anda gayet sağlıklılar. Yaklaşık 8-9 tane köpek yavrusu olmuştu. Bunların 5’ini sahiplendirdik, şuan elimizde 4 tane var onları da isteyen arkadaşlarımız var. Onlarda sahipli bir şekilde ailelere teslim edeceğiz.”

Karantinadayken vakit geçiriyoruz.

İnfaz Koruma memuru İsa Bayrak ise, yaklaşık 5 Ay önce cezaevinin etrafında hamile bir köpeğin gezindiğini, müdür beyden izin aldıklarını ve bir yer ayarlanabilir miyiz diye izin aldıklarını söyledi. “Burada cezaevinde artan yemeklerle, dışardan getirdiğimiz sütlerle besleyerek bu hale geldiler. Bizde bir bağ kurduk onlarla. Karantina usulü olarak çalışıyoruz burada. Karantinadayken vakit geçiriyoruz onlarla. Arkadaşlarımızla da eğlenceli oldu. Tüm personelde arta kalan yemeklerini getiriyor.” Dedi.

Çocuklara olan özlemimizi köpeklerle gideriyoruz.     

İnfaz Koruma Memuru Seher Dönmezer’de, “Cezaevinde göreve başladığından beri, yavru köpeklerimiz ile birlikteyiz. İşe başladığımızda hamile bir köpeğimiz vardı. Müdürümüzün izni ile köpeği cezaevine aldık. Artan yemeklerimizi çöpe atmıyoruz, köpeklerimize veriyoruz onları besliyoruz bizde mutlu oluyoruz. Çocuklara olan özlemimizi köpeklerle gideriyoruz. Hayvan sevgisi başka bir şey. Herkese tavsiye ediyorum. Sahiplenmek için birçok kişiden talep ediyoruz.” Diye konuştu.