Kadınlar Sağlık İçin Yürüdü

Mardin'de Binlerce Kadın Sağlık İçin Yürüdü

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Mardin Gönül Elçileri öncülüğünde kadınlar geleneksel hale gelen ve ikinci defa düzenlenen sağlık yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Tarihi Mardin’de Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş yaklaşık 3 kilometrelik bir güzergâhla Kazımiye Medresesi’nde son buldu. Yürüyüş esnasında Mardin’e has tarihi sokaklar ve abbaralardan geçilirken güzel manzaralar bir kez daha hayran bıraktı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yaptıkları çalışmalar ile farkındalık yaratmak için çaba verdiklerini dile getirirken, ikincisini düzenledikleri sağlık yürüyüşü ile kadınların bilinçlenmesini sağladıklarını söyledi.  

Burada bir konuşma yapan Yaman, “İlimizde bu tür etkinlikler ile güzellikler katıyoruz” dedi. Şehirde kadınların mutlu olmasını hedeflediklerini aktaran Yaman, “Bugün ilimizde kadınlarımız sağlık konusunda önemli bir vurgu yaptılar. Tarihi Mardin sokaklarında yaptıkları yürüyüş ile sağlık konusuna dikkat çeken kadınlarımız, Mardinimizin tarih kokan sokaklarına renk kattılar. Bu tür etkinlikler özellikle kadınlarımızda bilinç uyandırmak için önem arz etmektedir. Ayrıca yürüyüşümüz ilimize gelen ziyaretçilerin katılımlarıyla daha da anlam kazanmıştır. İlimizde sağladığımız huzur bu tür aktivitelerin daha da artmasını sağlamıştır” diye konuştu.

Şehre değişim ve güzellik katan etkinliklere devam edeceklerini hatırlatan Yaman, “Mardin’de kültür ve sanat etkinlikleri ve vatandaşlarımıza nefes aldıracak programlara devam edeceğiz. Göreve geldiğimizde başladığımız çalışmalar artarak devam etmektedir. Bu durum vatandaşlarımızın da takdirini kazanmaktadır. Kısacası Mardin vatandaşlarımızın istediği etkinlikleri gönüllerince yaşadığı bir şehir olmuştur. Yürüyüşe katılan herkese teşekkür ederiz” ifadesiyle sözlerine son verdi.