Mardin Arap Halkları Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı ve Midyat Temsilcisi Fahri Çelik, yaptığı açıklamada, Bir milletin dili ve folkloru yavaş yavaş yokoluyorsa kendisi de yok olmaya mahkum olduğunu söyledi.

Derneğin Kurucu Başkanı ve Midyat Temsilcisi Fahri Çelik, "Ne acıdır ki başta Mardin şehrimizde ve diğer şehirlerde yaşayan Arap halkların( Mihelmi, Tat, Hatay, Siirt  ve Urfa illerimizde yaşayan arapların)çocukları ve gençlerin kendi Arapça dillerini unutup sadece  ya Kürtçe ya da Türkçe konuşmaya başladılar. Elbette bu dilleri de öğrenmeleri çok güzel bir şey, ama kendi ana dillerini unutup konuşamamaları hem çok acı hem insanlık zengilliği için çok büyük bir kayıp. Her dil ayrı bir insan ve ayrı bir zenginliktir.

İşte Mardin şehrimizde kurulan Mardin Arap Halklarının en büyük amacı hem ülkemizin hemde insanlığın zengilliğinden olan Arap dilini, kültürünü, folklorunu yaşatmak geliştirmektir. Hem Arapların kendi aralarında hemde ülkemizde yaşayan diğer halklarla dayanışma gücünü, kardeşlik duygusunu geliştirip bir arada kardeşçe yaşama kültürünü geliştirmektir. Tabiki bu kardeşlik zoraki olan değil gönül birlikteliğe dayalı kardeşlik duygusuna dayanmalıdır. Kurduğumuz ve bugün açılışını yaptığımız Mardin Arap Halkları Dayanışma Derneğimiz; başta ülkemizde yaşayan  Arap halkına ve diğer tüm halklara hayırlı uğurlu olsun. Kısacası tüm insanlığa hayırlı olsun” şeklinde açıklamada bulundu.

Selahattin Erol / Midyat