Bu kapsamda kent genelinde geniş bir yardım kampanyası başlatan Mardin Büyükşehir Belediyesi, tüm birim ve personelleri ile deprem bölgesine yardım göndermek için çalışıyor. Şuana kadar; 7 damperli kamyon, 33 Pikap, 8 Lowbed, 14 Ekskavatör, 1 Loder, 1 mobil çorba aracı, 3 mobil yakıt tankı, 6 Münibüs, 2 Mobil kurtarma aracı, 6 itfaiye kurtarma aracı, 3 binek araç olmak toplamda 84 araç Gaziantep ve Adıyaman illerine sevk edildi.

Adıyaman’a 2 adet tır ile 39.140 adet ekmek, 6 tır içme suyu, 1.500 adet battaniye Adıyaman’a gönderildi. 3 adet tır ile 82.500 adet ekmek, 4 tır ambalajlı içme suyu, Gaziantep İline gönderildi. Büyükşehir Belediye bünyesinde çalışan 323 personel Adıyaman ve Gaziantep illerine görevlendirildi. 1000 adet kaban ve mont Gaziantep ve Adıyaman illerine gönderildi.  100 adet el feneri Gaziantep ili Nurdağı ilçesine gönderildi.

Bugün içerisinde insani yardım malzemesi ve ekmek bulunan bir kamyon daha Adıyaman’a gönderildi. Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde başlatmış olduğu yardım kampanyasına devam ediyor. Gelen yardımlar, ihtiyaç duyulan deprem bölgelerine gönderilecek.