Midyat Gönüllüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Enes Ak, üyelerimiz ve hayırseverlerin katkılarıyla yardıma muhtaç yoksul insanlara maddi ve manevi eksikliklerin giderilmesi amacıyla dernek kurduklarını söyledi.

Ak, şöyle konuştu, “Çocukların eğitim ihtiyacını için araç gereç kitap ve materyallerin sağlanmasının yanında, eğitici seminer, sosyal ve sanatsal etkinlikler tüm toplumda sosyal ve yardımlaşmayı sağlamak ve dayanışma ruhunu artırmak için çalışıyoruz. İnsani yardım derneği olarak ihtiyaç sahiplerine köprü vazifesi olarak yardımlar yapıyoruz.” Dedi.

Bu konuda Midyat'ta yaşayan diğer vatandaşlarımızın, kaymakamlığımızın, belediyemizin ve sivil toplum kuruluşlarının da desteklerini bizlerden esirgemeyeceklerini ümit ediyoruz. Dernek başkanı olarak yüklediğim sorumluluğun bilincinde olduğumun farkındayım ve görevimi layıkıyla yerine getirebilmek için arkadaşlarımla birlikte elimden gelen her şeyi yapacağız. Dernek mekânımızda, halk eğitim bünyesinde çeşitli Kurslar verilebilecek, Çocuklarımız burada kitap okuyup ders çalışabilecek, " diye konuştu.

Midyat Gönüllüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yönetim kurulu İzzettin Ağırman, Hatice Durmaz, Nahide Karavuş ve Maşuk Polat’tan oluştu.