Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz'ın kendilerine elinden gelen bütün imkanları sağladığını kaydeden Süreyye

Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz'ın kendilerine elinden gelen bütün imkanları sağladığını kaydeden Süreyye Esad, “Kendisinden boya sandığı istedim. Allah ondan razı olsun. Helal yönde çalışmam için sağladı. Kesinlikle burada yanlış bir şey yapılmadı. Kocamın sağlığı yerinde ve hurdacılıkla geçimizi sağlıyoruz. Kaymakam bey beni yanına çağırdı. Elinden gelen bütün imkanları sağladı.” Dedi.

Kaymakam bey için medyada yapılan yorumlara çok üzüldük.      

“Bize gıda yardımında bulundu. Ev kirasını verdi. Çocuklarıma her türlü yardımda bulundu. Allah ondan razı olsun. Geçimimizi sağlamak ve kocama destek olmak için çalışıyorum. Eşimin çalışması yeterli olmuyor. Bütün gün çalışamıyorum yarım saat bilediniz bir saatliğine çıkıp evime dönüyorum. Çocuklarım çok ufak ve onları evde yalnız bırakmak istemiyorum. Evde bir kişinin çalışmasıyla geçim sağlayamıyoruz.” Dedi.

Çalışmam için teklif ettiler, ben çalışmadım.

Sürekli çalışamadığını kaydeden Esad, “Ayakta duramıyorum. Uzun süre oturup, uzun süre ayakta duramıyorum. Başım ağrıyor. Sürekli bir iş istemiyorum. Allah ondan, eşinden ve çocuklarından razı olsun. Bilakis bana bu ayakkabı sandığı yaptırdığı için çok mutlu oldum ve çok sevindim. Benim yanımda durdu.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Kızılay Midyat Şube Başkanı Murat Aykat ise, biz daha önce sosyal medyada çıkan haberler üzerine aileyi ziyaret ettiklerini, gıda, giyim desteğinde bulunduklarını kaydederek, “Kaymakam bey bu aile ile ilgili duyarlılığından dolayı çalışma başlattı. Vakıf elemanlarını eve gönderdi ve ailelinin bütün ihtiyaçlarını karşıladı. Bayan aileye destek olmak amacıyla günde bir iki saat ayakkabı boyacılığını yapıyor. Kaymakam Bey’in ‘başka bir talebin var mı? ’sorusuna karşılık, ‘boya sandığımı yenilenmesini istiyorum’. Kaymakam Bey’ de iyi niyet göstergesi olarak isteğini yerine getirdi. Amaçta şuydu İnsanlar isterlerse helal parayla para kazanabileceğini göstererek dikkat çekmek istedi. Çünkü herkes biliyor ki ihtiyaç sahibi olmadığı halde bir sürü insan Vakfa müracaat ediyor. Yardım talebinde bulunuyor. İsterseniz çalışabilirsiniz. Özellikle erkeklerin fiziki yapısı sağlığı yerinde engeli olmadığı halde çalışmadan bedavadan geçinme derdinde. Dilencilik kültürünü yok etmek gerekiyor. Kaymakam Bey tamamıyla iyi niyet ile yaptı. Sadece bir sandık verme olayı değildir. İnsanlar bu olayı çarpıttılar maalesef. Çok üzüldük. Bu iyilikler suiistimal edilmemelidir.  Bu ailemiz Kızılay kart sahibidir. Her ay 2 Bin TL’den fazla nakit yardımında bulunuyoruz. Eşi de yatalak değildir. Hurdacılık işi yapmaktadır. Kadın ailesine yardım etmek istemektedir. Kadını bu konuda tebrik ediyoruz tabi ki.” Şeklinde konuştu.

Eşi Muhammed Ali Omar ise, çıkan ve haksız yere Kaymakam Bey’i suçlamalarına üzüldüğünü belirterek konuşmak istemediğini söyledi.

Midyat Gündem Com'u Google News'te takip edin