İnsani yardım kuruluşları Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, IHO Ebrar ve Avrupa Yetim Eli, deprem felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren bölgede yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Ağır kış şartları altındaki deprem bölgelerinde çadırlardaki ısınma sorununu çözmek amacıyla Midyat'ta çadırlara uygun odun sobası imalatı sürüyor.

Hayırseverlerin katkılarıyla yapılan 135 adet soba, soba boruları, yakacak odundan oluşan bir tır, deprem bölgelerinden Kahramanmaraş'a gönderildi.

Yapılan çalışma ile ilgili konuşan Umut Kervanı Midyat Temsilcisi Azim- Der Başkanı Nureddin Ayyıldız, soğuk havada çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan depremzedeleri bir nebze olsun ısıtma ve acılarını dindirme adına böyle bir yardım çalışması yürüttüklerini belirtti.



"Umut Kervanı yardımlarımız acıları dindirene kadar devam edecektir"

Yardım çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Ayyıldız, "Umut Kervanı Midyat olarak, deprem bölgesine yardımlarımız devam ediyor. Bugün de deprem bölgesine ulaştırılmak üzere hayırseverlerin bağışladığı 17 ton doğranmış meşe odunu, çadırlarda kullanılmak üzere 135 adet odun sobası daha deprem bölgesine gönderiyoruz. İnşallah en kısa zamanda deprem bölgesine göndermiş olacağız. Gerçekten asrın felaketini yaşıyoruz. Bu felaket insanlarımızı derinden etkilemiş ve üzmüştür. Şimdi yaraları hep birlikte sarma günüdür.  Bu acılar dininceye kadar yardımlarımız devam edecektir. Hayırsever kardeşlerimizin hayrını Allah kabul etsin. Depremzede kardeşlerimize geçmiş olsun.  Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Allah razı olsun." diye konuştu.