Midyat Şenköy yakınlarında dağlık alanda yaralı olarak bulunan eşek kurtların ve vahşi hayvanlara yem olmaktan kurtarıldı.

  • Eşek kurt saldırısından kurtarıldı

Şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzakta yol kenarında çeşitli yerlerinde yaralar bulunan eşek vatandaşlar tarafından fark edildi. Arka ayaklarından yaralar olduğu tespit edilen ve kurt saldırısında yaralandığı tespit edilen eşek için vatandaşlar seferber oldu. Vatandaşlar Midyat Belediyesi Beyaz Masa ekiplerine ihbarda bulunmasıyla olay yerine ekipler sevk edildi. Belediyeye ait hayvan taşıma aracı ile şehir merkezine getirilen yaralı eşeğe ilk müdahale veteriner hekim tarafından yapıldı. Yaralı eşek daha sonra, Mardin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine sevk edildi.

  • Yavru kedi kurtarıldı

Ayrıca, Ortaçarşı mahallesinde vatandaşların kanalizasyon kanalına düşen bir yavru kedinin kurtarılması Beyaz Masa ekiplerine ihbarda bulundu. Bun üzerine Belediye ekipleri ihbar üzerine olay yerine giderek sesin geldiği alandaki logar kapağını açtı. Ekipler yavru kediyi düştüğü yerden sağ olarak çıkardı. Yavru kediyi kurtaran ekipler daha sonra vatandaşların da yardımıyla yavru kediyi süt ile besledi.