Midyat Girişimci Kadın Sosyal ve Dayanışma Derneği (MİGKAD) Başkanı Vatfa Fatoş Kutlu ve yönetimi 8 Mart Dünya kadınlar günün de Midyat Royal Hotel’ de tüm bayanlarla bir araya geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilçeye gelerek ilçeye yerleştirilen kadınlarında katıldığı etkinlikte kadınlarla sohbet ederek, taleplerini dinledi.

MİGKAD Başkanı Vatfa Fatoş Kutlu, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçemize deprem bölgesinden gelen kadın depremzede kardeşlerimizle bir araya geldik. Birlikte yemek yedik ve depremzede vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Rabbim milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın. Başta 11 ilde yaşanan ve hepimizi derinden üzen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan Rahmet, tüm acil şifalar dilerim. Gerçekleştirdiğimiz kadın ve demokrasi toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kadınların sevgisi dünyayı ısıtan güneş gibidir,  kadınların ışığı hiç eksilmeyecek. Bu anlamda yine de ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ en içten duygularımla kutlar ve ‘kadın şiddetle değil sevgiyle saygıyla  ‘anılmalıdır’ diyerek, tüm kadınları selamlıyorum. Dermek yönetim kurulu üyelerimize verdikleri desteklerden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Programında ardından kadınlara karanfil dağıldı.