Günümüzde misafirperverliğin müstesna örneği; Midyat Çavuşlu Köyü 

13.02.2023 Tarihinde Molla Ebuzeyd Onuş Hocaefendinin vefatı dolayısı ile  Mardin-Midyat ilçesinde bulunan kendi  köyünde defin merasimine katıldık.
 

İlmin sahibine ne kadar vefalı olduğunu bir kez daha görerek şahit olduk. Zira mahşeri kalabalık "Ebuzeyd Onuş" Hocamızı Rabbine yolcu etti.
Bu durum bölgede eşine az rastlanılan bir cenaze merasimiydi.


Yatsı sonrası taziye sahiplerinin normalin üstünde misafirleri olması mevcut köyde kalma imkanı olmaması hasebiyle nerede kalacağımızı düşünürken Çavuşlu Köyünde görev yapan Muhammed Emin Araz ve Abdülkadir Baysal Hocalarımızın üst seviyede gösterdikleri ilgi ile misafirleri özel araçlar ile 22 Km uzaklıkta bulunan Çavuşlu Köyü "İlim İrfan Kur'an Kursunda"  eşine az rastlanır biçimde iki gün boyunca ağırlayıp  kendilerine ve Çavuşlu (Şoruzbah)  Köyüne yakışır şekilde misafirperverlik göstermeleri bulundukları Kur'an Kursunda (Medrese) verdikleri eğitim metodunun da bu minvalde olması bizleri gelecek adına umutlandırdı.

Çavuşlu İlim İrfan Kur'an Kursu


Bu süreçten sonra "Evladımı hangi Kur'an Kursuna yollamalıyım?"  diyen ailelere burayı tavsiye etmeyi kendimize borç biliriz.

Zira onların derdi öğrencilerine salt ilmi katkı sağlamak değil işin manevi boyutuna yatırım yaparak ilim ve irfan öncüsü bir nesil yetiştirme mücadelesi vermektir.
Bu Kur'an Kursu'nun ana fikri,ilmi ve fikri anlayışı bu düşünce üzerine bina edilmesi takdire şayandır.


Unutulmamalı ki; Eğitim sadece yazılı bilgileri ezberletmek değil, bilakis Muhammed Emin-Abdülkadir Hocalarımızın yaptıkları gibi yazılanları uygulamaktır.

Kendileri belkide açık şekilde övüldükleri için bu hatıra yazısından rahatsız olabilirler,fakat hak edenin hakkını vermek milletimize karşı sorumluluğumuzdur.
Bu kalitedeki Hocalarımızın "Molla Ebuzeyd Onuş" Hocaefendinin talebeleri olması da merhumun yetiştirdiği öğrencilerin nasıl olduklarını açığa çıkartıyor.
Çavuşlu (Şoruzbah)  halkına tavsiyem; Hocalarımızın kıymetini bilip hizmetlerinde onları daha çok desteklemeli ve yanlarında olmaları.

Hidayete tabi olanlara,İslam'a hizmet edenlere kalbi selam...

Süleyman Orhan 

Kur'an Kursu Hocalarının Restore ettikleri Eski bir Camii