Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi’nde fotoğraf dolu günler…

“Fotoğrafın Türlü Halleri – Murat Germen: Kesit Retrospektif” sergisi kapsamında fotoğraf sanatçıları Murat Germen ve Ahmet Elhan ile 3 gün süren bir fotoğraf atölyesi gerçekleştirildi.

Sakıp Sabancı’nın vasiyeti üzerine Sabancı Vakfı tarafından restore edilerek müze ve sanat galerisine dönüştürülen Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi, “Fotoğrafın Türlü Halleri – Murat Germen: Kesit Retrospektif” sergisi paralelinde 14-16 Aralık tarihleri arasında fotoğraf sanatçıları Murat Germen ve Ahmet Elhan’ın katılımıyla teorik ve uygulamalı fotoğraf atölyesine ev sahipliği yaptı.

14 Aralık Cuma günü Murat Germen ve Ahmet Elhan katılımcılara,

“Mekanın Fotoğraflanması / Fotoğrafın Mekansallaşması” başlığı altında fotoğraf teknikleri eğitimi verdi. 15 Aralık Cumartesi günü eğitime katılanlar, öğrendikleri teknikleri Mardin Dara Köyü’nde açıkhavada çekim yaparak uyguladı. 16 Aralık Pazar günü ise Murat Germen ve Ahmet Elhan katılımcıların çektikleri fotoğrafları değerlendirerek geri bildirimde bulundu.

Atölyeler, Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi, Gap Gençlik Evi ve fotoğraf sanatıyla ilgili kuruluşlara gönderilen duyurulara başvuru yapanlar arasından çağdaş fotoğraf sanatçıları Murat Germen ve Ahmet Elhan’ın seçtiği katılımcılarla gerçekleştirildi.