MARDİN  – Mardin’in Midyat ilçesinde Suriyeli 10 yaşındaki Ayaz İbrahim, 'Bisiklet' tamiri için biriktirdiği 30 TL’yi depremzedelere bağışladı.


Kahramanmaraş merkezli 11 kentte yıkıma neden olan 2 büyük depremin ardından Midyat’ta yaşayan Suriyeli Ayaz İbrahim (10) ile ablası Sivan İbrahim (14), bisiklet almak için kumbaralarında biriktirdikleri parayı, hiç düşünmeden depremzedeler bağışladı. Midyat Belediyesine giden kardeşler, “İnşallah bu battaniye sıcaklığı gibi sıcak bir eviniz olur. Ayaz.” yazılı not ile birlikte parayı ekiplere teslim etti.

Cumhuriyet İlkokulu 4 Sınıf öğrencisi Cumhuriyet İlkokulu 4 Sınıf öğrencisi Ayaz İbrahim, şöyle konuştu: “evleri yıkılanlar kişileri yardım etmek için 30 TL mi getirdim. Bisikletimin tamiri için biriktirmiştim. Biriktirdiğim 30 TL’yi Midyat Belediyesine göndermeleri için buraya getirdim.” Dedi.

Midyat Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Deprem Bölgesi Yardım Organizatörü Halil Polat’ta, komşu ülkemiz Suriye’nin Şam kentinde yaşarken iç savaştan dolayı ilçemize göç eden ve burada yaşayan mülteci kardeşimiz Adıyaman ve diğer illerde yaşanan deprem dolayısı ile yardım ettiklerini söyledi.

Polat şöyle devam etti: “bisikletini tamir etmek için kumbarasında biriktirdiği 30 TL’yi bisikletinin bozuk kalmasını göze alarak deprem bölgesine ulaştırmak için bize getirdi. Bununla birlikte kullanılmamış battaniye ve yorganı bize teslim ettiler. Battaniye üzerinde duygu yüklü bir mesaj paylaşmışlar. “inşallah bu battaniye sıcaklığı gibi sıcak bir eviniz olur Ayaz.” Ben Ayaz ve Sivan kardeşimiz hassasiyetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Nene Hatun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sivan İbrahim (14) ise; “evde televizyon izlerken deprem olduğunu gördük. Ayaz la benim kumbaram var. Annem’ inde, Baba’mındı haberi yok. Biz battaniye ve yorgan göndermek için gelmiştik. Durumumuz da olmadığı için babamdan da para isteyemedik. Ayaz dedi ki, “benim kumbaram da iki üç gündür para koyuyorum. Ayaz’ın kumbarasını açtık ve Midyat Belediyesine getirdik.” Diye konuştu.