Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından engellilere sağlanan çocuk manüel sandalye, tekerlekli motosiklet, akülü sandalye ve çocuk puseti Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş’ın katıldığı törenle teslim edildi.

Engellilerin yaşam kalitelerini yükseltmek ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlama amacıyla yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen 10 adet yetişkin manüel tekerlekli sandalye, 3 adet çocuk manüel sandalye, 6 adet akülü sandalye, 6 engelli çocuk puseti ve 3 adet 3 tekerlekli motosiklet törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı önünde gerçekleşen törene; Vali Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra Sosyal Hizmetler Daire Başkan Vekili Emre Öztürk ile engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Demirtaş, her bireyin bir engelli adayı olduğunu anımsatarak hayatın kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

“Avrupa gıpta ile hizmetleri izliyor”

Devletin 20 yıl öncesine göre daha güzel hizmetlerde bulunduğunu belirten Vali Demirtaş, şunları söyledi:

“Engellilerimizin kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Herkesin mutlaka bir engelli arkadaşı olsun. Bu şekilde hayatı daha iyi öğreneceğine inanıyorum. Devletimiz 20 yıl öncesine göre daha güzel hizmetlerde bulunuyor. Bunlardan bir tanesi engelli vatandaşlarımıza yönelik sunulan hizmetlerdir. 20 yıl önce Avrupa’yı ve diğer ülkeleri ülkemize örnek gösterirken bugün Avrupa gıpta ile bizi izliyor. Bizim engellilerimize yönelik her türlü hizmetimizi Avrupa görüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak alt ve üst yapı hizmetleri yaparken engellilerimiz de ihmal etmiyoruz. 28 vatandaşımızın yaşamlarını kolaylaştıracak araçlar aldık. Her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız.”

Vali Demirtaş, konuşmasının ardından beraberindeki eşi Beyhan Demirtaş ile engelli vatandaşların ihtiyaç duyduğu araçları dağıtarak onlarla yakından ilgilenip bir süre sohbet etti.

Tören çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.