Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, “Okul Müdürleri ve Muhtarlarla Buluşma” toplantılarının ilkini Yeşilli ilçesinde düzenledi.

Toplantıya Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ve ilçe kaymakamı Emre Öztürk , okul müdürleri ve muhtarlar katıldı.Vali Mahmut Demirtaş ardından toplantıda söz alan Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçede yapılan hizmetler ve projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Şanslı bir ilçe şanslı bir vali ile bütünleşmiş bir ortamda çalıştıklarını belirten Başkan Hayrettin Demir, 9 köy 14 mahalleye gece gündüz hizmet vermek için gayret ettiklerini söyledi.

Demir,”  İçte ve dışta maruz kaldığımız bu ihanet şebekesi mücadele doğrultusunda ve son yıllarda son aylarda afet kapsamında Karadeniz bölgesinde yaşanan afet yanı sıra terör örgütünün ülkemize verdiği zarardan ortamında ilçemize ve ilimize ne yapabiliriz. Mantığı ile yola çıktık. Çok şanslıyız çok değerli bir valimiz var. Çok şanslıyız çok değerli bir kaymakamımız vardır. Çok şanslıyız çık değerli valimizin kadroları var. Biz burada yavaş yavaş toparlana toparlana bugün hizmet yoluna koyduk. 2021 toparlanma yılı 2021 sahaya inme yılı 10 ilçemiz var. Bu 10 ilçenin kardeşi Yeşilli ilçesi bu devletin imkânları ölçüsünde hak ettiği hizmeti almada her türlü hazırlığımız ve projemiz vardır. Uyum içinde sayın valimizle çalışıyoruz.” dedi

 9 köy 14 mahallemiz şantiyeye dönüşecek şekilde sahada olduklarını ifade eden Başkan Demir, konuşmasına şöyle devam etti.”  Hiçbir ayırım yapmadan 9 köyümüze 14 mahallemizde çöp temizlenmesi, yol ve parke taşı döşemede hiçbir hizmeti eksik bırakmadık. Bırakmayacağız. 2022 imkânı inşallah 2021 den daha iyi olacak. Bu imkânları köylerimizin mahallelerimizim hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Mardin büyükşehir belediyesi Sayın Mahmut Demirtaş başkanlığından çok ciddi bir toparlanma sürecine girdi. Çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bizim taleplerimizin yüzde 99’u şu anda sahaya yansımaya başladı. Proje aşamasına geldi. İnşallah Mardin büyükşehir belediyesi Yeşilli kaymakamlığı ve Yeşilli belediyesi bu ilçenin ve vilayetin emrinde olacak hizmetinde olacaktır,” şeklinde konuştu

Gençlik merkezinde yeni Aziz Sancar’lar yetiştirmek istiyoruz.

 İlçemizde yapılan 5 yıldızlı Gençlik merkezi Mardin’de en gözde mekân olduğuna dikkat çeken Başkan Demir,”  Bu binanın için bilim adamları yetişmesi için mücadele ediyoruz. Gençlik merkezini 24 saat nasıl açarız mantığı ile hareket ediyoruz. İçinde Aziz Sançarlar nasıl yetiştiririz diye mücadele ediyoruz. Burada çok ciddi kurslar açtık. Halkımız çocuklarını buraya yönlendirmelerini bekliyoruz. Gençlik merkezinin açılışına hazırız. Köylerimizin araç konusunda ne istiyorlarsa biz hazırız. Sancar köyünde bulunan Abdulkadir Geylani hz torunları baba ve oğullarının türbeleri burada mevcuttur. İnşallah buraya gerekli düzenlemeler yapacağız. Halkın maneviyatına önem veriyoruz. Bu ilçede mezarlık sorunu ortadan kalkacak. Büyükşehir belediyesi ile el ele verip bu sorunu çözeceğiz. Çöp konteynırı sorunu çözüyoruz. Spor tesislerimiz hazır. Merkez ilçe yolunda önemli adımlar atıyoruz. “ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm Yeşilli ilçesine değer katacak

Kentsel dönüşüm projesi konusunda Şırnakta yapılan yerel belediyeler bölge toplantısında çok dile geldiğini kaydeden Başkan demir,”  Sayın Özhaseki sayın bakan yardımcıları Türkiye’de kentsel dönüşüm örnek gösterecek şekilde dile getirdi. İnşallah çok yakın zaman içinde kentsel dönüşüm temeli atılacak. Ve bir yıl sonra Kentsel dönüşüm bu ilçenin nasıl değişim ve dönüşüm olduğunu göreceğiz. Şu anda 58-60 bina kaldı. 20 tane boşaldı. 20 küsur ile anlaştık. 20 tanesi le anlaşma yoluna gideceğiz. TOKİ önümüzdeki ay ihaleye çıkıyor. Mardin kent mimarisine uygun konutlar yapacak. DSİ ile birlikte 3 bin dönüm arazi sulaması için çalışma yapıyoruz. Şu ana kadar 2 sondaj kuyusu açtık. Yerinde sulama amacıyla yeni 4 tane daha kuyu açmak için bakanlık talimatı verdi. İlçemizde 6 tane cami yapma çalışmamız davam ediyor. Komanda birliğini yeniden Yeşilli ilçesine getirmek i.in çalışmamız var. İnşallah en kısa zamanda bu birliği ilçemize getireceğiz. Biz 24 saat boyunca 9 köy ve 14 mahallemizin hizmetindeyiz.” şeklinde önemli açıklamalarda bulundu.

Midyat Gündem Com'u Google News'te takip edin