Geçtiğimiz ay Hatay’da şehit olan ve Midyat’ta toprağa verilen şehit Halit Altun adına Yeşilli ilçesinde bulunan Şirinevler ilköğretim okulunda bilişim sınıfı açıldı.

Açılışa, Yeşilli İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Yusuf Avlanmaz, AK Parti İlçe Başkanı Şahabettin Şafak, Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Sin, muhtarlar ve İlçe Jandarma komutanı vekili katıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ardından törende bir konuşma yapan Yeşilli İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir, şehitlik mertebesi yüce Allahın katında büyük bir mertebe olduğunu ve herkese nasıp olmadığını söyledi.

Şehitlerimizin ölümsüz olduğunu hepimizin çok iyi bildiğini belirten Başkan Demir, “Kuranı Kerim de böyle geçiyor. Ne mutlu ki böyle bir toprağımız, bayrağımız var. Ne mutlu ki böyle bir devletimiz vardır. Ne mutlu bize ki bizim böyle cesur ve cesaretli şehitlerimiz ve şehit yakınlarımız vardır. Bunun için burada aziz şehidimizin hatırasını yaşatmak onun hayattayken belki arzuladığı ama ahrette de amel defterine yazılacak. İnşallah hayrul cariye burada bulunan bilgisayarlardan faydalanacak gençlerimizin duasını alacaktır. Şehidimizin adına açılan bu güzel sınıfı hep birlikte açılışını yapmaktan mutluluk duyuyorum. Aziz şehidimize ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” dedi

Bilgisayarların temin edilmesinde katkısı bulunan Yeşilli ilçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Yusuf Avlanmaz ise, Aziz şehidimiz Halit Altun adına okulumuzda bilişim sınıfı açmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Sınıfın diğer malzemelerini ve duvar çizimlerini öğretmen öğrenci ve okul idaresiyle yapıldığı şehit Halit Altun, adına açılan bilişim sınıfında 15 bilgisayar olmak üzere öğrencilerin faydalanacağı birçok araç gereç bulunuyor.