Yeşilli İlçesinde Doğalgaz Verilmeye Başlandı

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehirde doğalgaz çalışmaları konusunda da önemli çalışmalar yapıyor.

Daha önce Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde doğalgaz çalışmalarında önemli yol kat edilmesinin ardından Yeşilli ilçesinde de doğalgaz verilmeye başlandı. Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda gerçekleştirilen çalışmayla ilçeye 8 kilometrelik hat çekilmesinin akabinde, hanelerin ve işyerlerinin doğalgaz kullanımına hazır hale getirildi. İlçeye doğalgaz gelmesi hasebiyle ilk meşale de yakıldı.

Mardin’de yaygınlaşıyor

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, şehirde doğalgaz çalışmalarının son hızıyla sürdüğünü kaydederken, “Bu bağlamda Yeşilli ilçemizde de doğalgaz kullanımı başlıyor” dedi.

Yaman, “İlimizde doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak için titiz bir çalışma yapıyoruz” dedi. Son olarak Yeşilli ilçesini de doğalgaz ile tanıştırdıklarını ileten Yaman, “Devletimiz ve hükümetimiz daha önce sadece büyükşehirlerin konforunu yaşadığı doğalgazı tüm illere götürmek için yoğun mesai gerçekleştirmişti. Bugün itibariyle ülkemizin tüm illeri neredeyse doğalgaz ile tanıştı. Biz de ilimizde doğalgaz çalışmaları konusunda hassasiyet göstererek işlerimizi gerçekleştirdik. Bu konuda daha önce Artuklu ve Kızıltepe ilçelerimizde önemli çalışmalar yapmıştık. Şimdi ise Yeşilli ilçemiz doğalgaz müjdesini aldı” şeklinde konuştu.

Yeşilli de doğalgaz ile ısınacak

Yaman ilçede doğalgaz ile ısınmanın başlayacağını belirtirken sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçemize Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 8 kilometreli doğalgaz hattını çektik. Yapılan tüm kontrollerin ardından doğalgazın verilmesini de sağladık. Bundan sonraki aşamada abone olmak isteyen ev ve işyeri sahiplerimizin sadece müracaat etmesi gerekecek. Biz bu konuda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz”