Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan yerinde Covid-19 aşı uygulaması kapsamında Mardin’in Yeşilli İlçesinde belediye önünde kurulan aşı standında vatandaşlar aşılanmaya başlandı.


Sağlık Bakanlığı’nın virüs ile daha etkin mücadele edilmesi amacıyla başlattığı, aşı programı kapsamında Yeşilli İlçe belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri belediye binası önünde kurduğu aşı standında hem belediye personeli hem de vatandaşlar Covid – 19 aşısı oluyor.

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Sağlık İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen standa vatandaşların kolayca Covit-19 aşısı olabilmeleri amaçlandığını söyledi.

Hem belediye personeli hem de vatandaşlarımız Covit 19 aşısı olmak için standa ilgi gösterdiğini belirten Başkan Demir, “Ülkemizde yeni kapanma dönemlerinin yaşanmaması ve yakın gelecekte maske kullanımının kalkması için vatandaşların aşı olmaları büyük önem arz ediyor. Bu nedenle ilçemizdeki vatandaşlarımızı aşı olmak için belediye önünde açılan aşı standına gelip aşı olmalarını bekliyoruz. Sağlık bakanlığımız olmak üzere Sağlık Müdürlüğünün aşıyı vatandaşın ayağına kadar getirmesi nedeniyle de ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi.

Bu arada aşı olmada tereddüde düşen vatandaşlara ise standa görevli doktorlar aşı konusunda gerekli bilimsel açıklamayı yaptıktan sonra vatandaşların aşı konusunda ikna olduğu görüldü.