2. Yapı Grubu İnşaat ve Tadilat Fuarı Açıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Movapark’ta Fuar Alanında 2. Yapı Grubu İnşaat ve Tadilat Fuarı açıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin stant açtığı fuarda Türkiye ve Mardin'den birçok firma katıldı. Şehrin ekonomisine katkı sağlayacak olan fuarda, yapı malzemeleri, bina otomasyonu, iş ve inşaat makineleri, güneş enerjisi, doğalgaz, mobilya, dekorasyon, emlak-konut, ev gereçleri üreten firmalar yer alıyor.

Mardin Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Mustafa Yaman, açılışta yaptığı konuşmada İnşaat alanında dünyada Çin’le beraber bu sektörün en iyi ülkesi Türkiye olduğunu söyledi.

Fuarların şehir ekonomisine ciddi anlamda katkısı olduğunu ve Mardin'de fuarların açılmasını desteklediklerini kaydeden Yaman, şöyle konuştu: “"Fuarcılık önemli bir şey çünkü; sektördeki gelişmeler, sektörün paydaşları sektördeki yenilikler bunların hepsini bir arada görme ve bulma imkânına sahip oluyorsunuz. Bir buçuk senedir Mardin’deyim özellikle Zümrüt Fuarcılık, Kızıltepe Ticaret Odası, Mardin Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi ve diğer sponsorlarda iyi bir Fuarcılık sınav veriliyor. Bundan dolayı arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi. 

Şehrin fuar ihtiyacını bildiklerini aktaran Yaman, şunları söyledi:  "Bu şehre Fuar ihtiyacı var biliyoruz Bizim arzumuz da burada bir Fuar alanı olsun. Onun için çalışıyoruz inşallah zaman içerisinde olacak. İnşaat alanında dünyada Çin’le beraber bu sektörün en iyi ülkesi biziz.  O nedenle de dünyanın diğer ülkeleri yenilikleri Çin’den ve bizden öğreniyorlar. Bu sebeple yüzümüzü ağırtan inşaat sektörünün kıymetli paydaşlarına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."