İSTANBUL (AA) - Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (Ayedaş), İstanbul Anadolu Yakası'nda kaliteli ve kesintisiz enerji için aralıksız olarak sürdürdüğü bakım ve yatırım faaliyetlerine ek olarak kışın oluşabilecek olumsuzluklara karşı da hazırlıklarını yapıyor.

Ayedaş'tan yapılan açıklamaya göre, şirket İstanbul Anadolu Yakası'nda şehir merkezi dahil 14 ilçenin farklı köy ve mahallelerinde 1193 personel, 341 araç ile şebekenin tamamını gözden geçirerek bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

İl genelinde toplam 982 milyon liraya ulaşan bütçeyle, arızaların gerçekleşmeden önlenmesi ve tüketicilerin rahat bir kış geçirmesi için yıl boyunca çalışmalar yapan Ayedaş, 60 dağıtım trafosu, 269 alçak gerilim dağıtım panosu ve 42 beton köşk tesis etti.

Ayedaş, montajını gerçekleştirdiği 170 hücre, 857 direk ve 751 aydınlatma armatürüne ek olarak, 2701 bina, 222 direk üstü trafo, 2622 saha dağıtım kutusu ve 706 kilometre uzunluğundaki hattın bakımını tamamladı.

Ayrıca şirket, 290 kilometre uzunluğunda yer altı kablosu tesis ederek alternatif hatlarla elektrik kesintilerinin önüne geçmeyi hedefledi.

Ayedaş, olağanüstü kış şartlarının neden olabileceği afet kaynaklı arıza ve kesintilere yönelik olarak da hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu kapsamda şirket, yoğun kar veya fırtına gibi atmosfer kaynaklı afetlere karşı hazırladığı afet aksiyon planlarıyla oluşabilecek arızaların en kısa sürede giderilmesi için gerekli araç bakımlarını tamamladı, arıza onarımında ihtiyaç duyulabilecek teknik malzemeleri ise lojistik hizmet merkezlerinde depoladı.

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki 14 ilçede 6 milyon kişiye hizmet veren Ayedaş, bu bölgelerde yoğun kar, fırtına ya da sel gibi olağanüstü afetlere işaret eden meteoroloji tahminlerinin oluşması durumunda hizmet verdiği diğer illerden veya diğer Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nden destek ekiplerini teyakkuza geçirebiliyor.