Diyarbakır DİYMESOB Başkanı Asana, Direkçi ile Bir araya Geldi

- Diyarbakır İnşaat Yapı Malzemeleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Asım Asana, Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rıfat Direkçi ile bir araya geldi.

Bir dizi inceleme ve çalışmalarda bulunmak üzere Midyat’ta gelen DİYMESOB Başkanı Asana, İlçede bulunan taş işleme atölyelerini ziyaret ederek, doğal katori taşı olarak bilinen Midyat kalker (nahit) taşı işlemeciliği hakkında bilgi aldı.

Taş atölyelerinde taşı işlemeciliği hakkında bilgi alan Asana, daha sonra Midyat Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rıfat Direkçi ile görüştü.

Asana, burada inşaat malzemeleri, yapı teknolojileri hakkında Midyat katori taşının daha fazla işlenebilir olması, pazarlanması ve tanıtılması için çalımalar yapılması gerektiğini söyledi.

Asana, “Esnaf odalarımızla düzenli olarak bir araya gelip istişare ediyoruz. Ortak noktada buluşmaya gayret ediyoruz. Nihayetinde hepimizin ortak amacı bu topluma, insana, insanlığa hizmet etmektir. Ortak değerimizi koruma, geliştirme ve dönüştürme adına elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

14-17 Mart tarihinde Diyarbakır da yapılacak olan Ortadoğu 9. Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojiler fuarının Midyat Katori taşının tanıtımına büyük katkısı olacağını belirterek, katori taş ustalarının bu fuara katılmasının önemine değindi.

Midyat Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rıfat Direkçi ise, Diyarbakır İnşaat Yapı Malzemeleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Asım Asana’ın yaptığı ziyaretten memnuniyet duyduğu belirterek, Bölge ekonomisine sağladığı katkının yanında yapılara tarihi doku verdiğini belirterek, “Midyat esnafı için ve taş atölyelerinin bu denli önemli bir gelir kaynağıdır. Midyat katori, taşının dünyaya tanıtılması gerekir. Bizde esnaflar odası olarak esnafımızın teknoloji yakından tanıması için ve Pazar payının artması için gümüş telkâri gibi Midyat taşının tanıtılması için çabalıyoruz. İnşallah bu birliktelik daim olur. “dedi.  

Selahattin Erol Midyat Gündem

 Diyarbakır İnşaat Yapı Malzemeleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Asım Asana, Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rıfat Direkçi ile bir araya geldi