Küresel ısınma kaynaklı iklim değişiklikleri, doğal kaynakların giderek azalması gibi konulardaki farkındalığın artması çevreye saygılı ve geri dönüştürülebilir ürünlere olan tüketici eğilimini artırdı.

Saruhan Kimya A.Ş.’nin ekolojik ve vegan içerikli temizlik ürünleri markası Life by Fakir, doğal içerikli ürünleriyle bu konudaki öncü markalar arasında yer alıyor.

Life by Fakir Pazarlama Müdürü Zeynep Mercan doğanın sürdürülebilirliği konusundaki yaklaşımlarını şöyle anlattı: “Marka olarak sürdürülebilir bir doğal yaşama ve insan sağlığına önem veriyoruz. Çevreye saygılı, geri dönüştürülebilir ürünlere olan eğilimin arttığını gözlemlememiz sonucunda, insanların beklentilerini doğru okuyarak bu pazara yöneldik. Özellikle Y ve Z kuşağının çevre konusundaki hassasiyetleri, bu alanda önümüzdeki en önemli yol haritası diyebilirim. 

Temizlik sektöründe çevreye ve insana saygılı ürün beklentisi vardı. Tüketiciler temizlik performansının yanı sıra doğal, bitkisel içerikli ve çevre dostu markalara yönlenmeye başladılar. Diğer taraftan tüketicinin temizlik ürünlerinden beklentisinin başında hala performans odaklılık yerini koruyor.

Doğa ve insan dostu Life By Fakir, doğal içerikle üstün temizlik özelliğiyle öne çıkıyor. Tüketici beklentisini maksimum oranda karşılarken dünyada bulunan her canlı için kendimizi sorumlu hissederek ilerliyoruz.”

Ekolojik ve Vegan Ürün Sektörünün Potansiyeli Yüksek

Ekolojik ve vegan temizlik ürünleri pazarının potansiyeline de değinen Mercan, “Vegan denince ilk akla gelen beslenme olmasına rağmen veganlık bir yaşam biçimi. Beslenmenizin yanı sıra giyiminiz, kullandığınız kozmetik, temizlik malzemelerinize kadar her şeyinize dikkat etmeniz gereken bir hayatınız oluyor. Dünyada her geçen gün veganların sayısının artmasının yanı sıra bir de vegan yaşamayı tercih etmeyip hayvanlara ve doğaya hassasiyetleri yüksek olan insanlar var. Bu insanlar da ekolojik ve vegan ürünlere yöneldiler, çok kısa bir sürede bu hassasiyetteki tüketici oranının da artacağını düşünüyorum.

Henüz tam atlatamadığımız pandemi sürecinin de etkisiyle, önümüzdeki dönemlerde hem çevreyi düşünen vegan içerikli ürünlerin hem de temizlik ürünlerindeki ilk beklenti olan yüksek performanslı doğal içerikli hijyen beklentisinin artacağını öngörmekteyim.  Pandemi sonrasında da insanların bu alışkanlığı sürdüreceğini düşünüyorum. Çünkü oluşan iklim krizleri ve doğal kaynakların hızla tükenmesi başta salgın hastalıklar olmak üzere birçok sorunu tetikleyebilir” dedi.