Midyat Esnaflar Odasından Aidat borçlarına yapılandırma

Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESOB) ‘tan aidat borçlarına yapılandırma.

Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESOB) Başkanı Rıfat Direkçi, 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu ile sağlanan fırsatların esnaflar açısından kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu söyledi.

Direkçi, “bu yapılandırmaya oda aidat borçlarının da eklenmesinin sevindiricidir. Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Yapılandırması ile Oda Aidat borçları gibi birçok kalemin eklenmesi tarihi bir fırsattır. Üyeler, geçmiş döneme ait borçlarını gecikme zammı olmaksızın, Temmuz 2018 sonuna kadar tek seferde ödeyebileceği gibi, ilk taksiti Temmuz 2018 tarihinden başlamak üzere 6 eşit taksitle de ödeyebilecek. Kanuna göre süresinde ödenmeyen Oda Aidatlarının gecikme zamlarından vazgeçilmiştir. Bu kanun ile gecikmeden kaynaklı zamların alınmayacak olması esnaflarımız açısından olumlu olmuştur” dedi.

Başkan Rıfat Direkçi, “Bu süre içerisinde esnaf ve sanatkârlarımızın gerek bağlı bulundukları odalara, gerekse de diğer kamu alacaklılarına başvurmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Selahattin Erol / Midyat Gündem