İSTANBUL (AA) - GittiGidiyor, Great Place to Work Enstitüsü tarafından her sene gerçekleştirilen "Türkiye'nin En İyi İşverenleri Listesi"nde ikinci sırada yer aldı.

GittiGidiyor açıklamasına göre, şirket, 2022 araştırmasının 250-499 Çalışan Kategorisi'nde ikincilik ödülüne layık görüldü.

Her yıl çalışanların oylarıyla belirlenen listede son 8 yıldır en üst sıralarda yer alan GittiGidiyor, bu alandaki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan GittiGidiyor Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Öget Kantarcı, benimsedikleri değerlerin ve kurum kültürünün şirketi rakamlarla ifade edilemeyecek bir başarıya taşıdığını bildirdi.

İnsan odaklı kurum kültürü ışığında, iş yerinde herkese eşit koşullar sunduklarını aktaran Kantarcı, herkesin birbiriyle şeffaf iletişim kurmasına zemin hazırladıklarını, din, dil, ırk, kültür, dünya görüşü, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ayrımcılığına asla izin vermediklerini anlattı.

Kantarcı, iş yerinde iş-özel hayat dengesi, çalışan mutluluğu, eşitlik ve demokrasi, insan hakları ve gönüllülük gibi konuların kritik önem taşıdığını kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu doğrultuda yarattığımız güvenilir çalışma ortamını sürdürebilmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Çalışan deneyimi uygulamalarımızın birçok farklı kurum tarafından örnek alındığını görüyoruz ve iş hayatının şekillenmesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Benimsediğimiz değerlerin ve anlayışın bir sonucu olarak Great Place to Work Enstitüsü tarafından bir kez daha ödüle layık görülmek bizim için gurur verici. Bizi birçok başarıya taşıyan kültürümüzü ve değerlerimizi yenilikçi ve dinamik bir bakış açısıyla geliştirmeye devam edeceğiz."

GittiGidiyor İnsan ve Kültür Direktörü (CPCO) Murat Yüksel de sürdürülebilir başarılarının temelinde kurumuna güvenen mutlu çalışanlar olduğunu belirterek, "Bir kez daha Great Place To Work Enstitüsü tarafından ödüle layık görülmek bizim için büyük bir gurur kaynağı." ifadesini kullandı.

İş dünyası için değer sağlayan en önemli bileşenin "insan" olduğunu vurgulayan Yüksel, "Çeşitliliği ve kapsayıcılığı kurum kültürünün temeline yerleştirmiş bir şirket olarak, her zaman daha iyisini yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.