MARDİN - Moda ve Hazır Giyimci Federasyonu tarafından 10-13 Temmuz tarihlerinde TÜYAP Büyükçekmece Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleneceği İstanbul Uluslararası Hazır Giyim ve Kumaş Fuarı’nın (İFEXPO) Midyat’ta tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Mardin Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği’nin (MARGİSAD) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, TÜYAP Fuarcılık ve Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF)’nin başkanı Hüseyin Öztürk, MARGİSAD Başkanı Halil El, Ege Giyim Sanayiciler Derneği Yönetim kurulu üyeleri ile tekstil fabrikaları ve atölye sahipleri katıldı.

- İnşallah, Dünya ölçeğinde saygıdeğer bir markamız olur

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, toplantıda yaptığı konuşmada, Midyat’ta böyle önemli bir toplantının yapılasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: “Çağdaş batı medeniyeti, Avrupa’nın o gelişmişliği teknolojideki üretimi onun ötesinde G-8lerin oluşturduğu ülkeler… Uzakdoğu’ya baktığımızda nükleer çağı kucaklayan Çin, hemen yanı başımızda da yer üstündeki zenginlikleri değil, yer altındaki zenginlikleriyle bir Ortadoğu… Ama bir şey dikkatimizi çekiyor değil mi?  Bir taraftan insan haklarıyla hızlı bir şekilde gelişen Avrupa, o bir tarafta yer altı kaynaklarıyla refah sürmeye çalışan bir Ortadoğu… Baktığımız zaman; ne görüyoruz. Yer altındaki o zenginliğin aslında yer üstünde her zaman refaha sebep olmadığını, refahı getirmediğini, yeraltından çıkan o petrolün bazen yer yüzende… Maalesef insan kanına sebep olduğunu hep beraber görüyoruz. Ortadoğu’da insanlar din değerleri üzerinden bir birlerini boğazlıyorlar… Dikkate edilirse çalışmayan toplumların akıbeti böyle oluyor maalesef.” Dedi.

Avrupa’da ciddi network ağı olan mağazalar zinciri olan markalar Midyat ilçemizde çok güzel ürünler yaptırdıklarının altını çizen Tekin, “Gönülden geçen, inşallah ilerleyen zamanda her birinizin dünya ölçeğinde saygıdeğer bir markası olur. Bunu yapabileceğiniz düşünüyorum.  Sizden sadece şunu rica ediyorum. Çok çalışmak, bunun yanında meslek ahlakına sahip çıkmaktır.” Şeklinde konuştu.

- Türkiye'nin geleceği dış pazarlara satmaktan geçiyor

TÜYAP Fuarcılık ve Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Türkiye'nin geleceği yapabileceklerini dış pazarlara satmaktan geçiyor. Bunun aksini düşünebilmek bugünün dünyasında mümkün değil. Sizler de çok yakından takip ediyorsunuz ki dünyada hızla her şey değişiyor. Eğer bu değişimlere ayak uydurabilirsek, muhakkak geleceğimiz yeni nesillerinizin refahı çok daha farklı olur. Şu anda 20-30 arkadaşımızla beraber, 8 tane Türkiye'de fuar merkezinde yılda ortalama yüz yüz on fuar hazırlıyoruz. Yaklaşık her yılda 10 ülkede belirli konularda fuarlar hazırlayarak çabamızın sürdürüyoruz.” Şeklinde konuştu.

-Yılda 17 milyar dolar ihracat yapan sektör

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF)’nin başkanı Hüseyin Öztürk ise, 30 Dernek 9 bin 300 civarında sanayicisi ile Türkiye'de 17 milyar dolar ihracat yapan derneklerin üst çatı kuruluşu olduğundan söz etti.

Sözlerine şöyle devam eden Öztürk: ‘’Sizler 17 milyar dolar ihracat yapan büyük ailenin Midyat mensupları sizlersiniz. Biz bugün, bu büyük ailenin Midyat’ta misafiriyiz. Urfa'yı Mardin’i, Midyat’ı, Adıyaman’ı, Diyarbakır'ı ve Denizli yani Türkiye'nin her tarafını bir bütün içerisinde görmeye bu anlamdaki bütün sektör mensuplarının da birbiri ile tanışarak Network olmasına özen gösterdik.” diye konuştu.

-. Birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel işler başarabiliriz

MARGİSAD Başkanı Halil El, derneğimizin hitap ettiği alan Dicle havzası olduğunu belirterek, “Dicle havzası dediğimi alan TRC-3 bölgesi Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman vilayetleri.. Tekstil sektörcü ile aşina bir bölge. Birlik ve beraberlik ruhu içinde içerisinde hakikaten çok güzel işler başarabiliriz bu işletmelerimizin fuarla tanışması lazım, ihracatla tanışması lazım, amaç bölgedeki yoğun emek sektöründe bulunan bu işletmeleri Midyat'taki 70 işletmemiz var. Bunu 5 tanesi bile yapabilirse ileride bunun sayının 70'e çıkmayacağı konusunda hiçbir endişem yok.” Dedi.

Gerçekleşen toplanın ardından TÜYAP Fuarcılık, hakkında sunum yapıldı ardından günün anısına katılımcılara plaket verildi.

Ayrıca toplantıya; Midyat Sosyal Güvenlik Müdürü Abdurrahim Güneş,Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB) Başkanı Rıfat Direkçi, Midyat Kültür, Sanat Çevre ve Dayanışma Derneği Midyat Başkanı Eczacı Ünal Günel, MHGF Kurumsal İletişim Yöneticisi Abbas Baysal Özpınar, TÜYAP Tanıtım ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Gözde Ocak Baştımar, katıldı.

İzzetttin Erkal / Selahattin Erol Midyat Gündem