İTO mensubu 70 İş Adamı Midyat’ta Geldi

Mardin’in Midyat ilçesine gelen İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) üyeleri Midyat’ın tarihi ve turistik mekânlarını gezdi.

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Sait Kılıç, İTO ve MÜSİAD üyesi siyaset ve iş adamlarından oluşan yaklaşık 70 kişi Midyatlı iş adamı Abidin Şahin'in davetlisi olarak Midyat'ta geldi.

İş adamı Abdin Şahin'in Midyat Aile Çay Bahçesinde onurlarına verdiği öğle yemeğinin ardından, Midyat tarihi ve turistik mekânlarını gezme fırsatı yakaladı. Yatırm alanlarını ve iş imkânlarını değerlendiren davetliler

İlçede, Mor Gabriel Manastırı, konuk evi, gümüşçüler çarşısı, kent müzesi, eski Midyat evleri han ve ibadet yerlerini gezme fırsatı buldu.  

Mardin, Midyat, Batman, Hasankeyf, Siirt, Tillo, gibi tarihi ve turistik mekânlarını gezen heyet, İki günlük seyahatin sonunda, bölgenin yatırım alanlarının değerlendirdi.

Özellikle hükümetin anahtar teslimi fabrika projesinin bölge için de oldukça faydalı olduğunu belirten iş adamları bölgede ayrıca, vali, kaymakam, belediye başkanları ile ticaret ve sanayi odası başkanları ziyaret boyunca bir araya gelip bölgeye yatırımlar konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Selahattin Erol / Midyat Gündem