Mardin ve Antalya Arası Uçak Seferi Talebi

Mardin ve Antalya arasında direk uçak seferlerinin başlatılmasını talep ediliyor.


İş ve turizm odaklı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Mardin'den Antalya'ya direk uçak seferlerinin başlatılmasını gerektiğini, bunun kent ve bölge ekonomisine katkı sunacağını belirttiler.


Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap ve Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Azad Göngör Mardin'den Antalya'ya direkt uçak seferlerinin başlatılmasını istedi.


Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap; Seferlerin İstanbul aktarmalı yapılmasının Mardin'i görmek isteyen vatandaşların hem zaman hem de para kaybına uğramasına neden olduğunu söyledi.

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap ise şöyle konuştu: “Akdeniz Bölgesinde ve özellikle de Antalya'da genellikle aile olarak yolculuk yapan hemşerilerimiz zaman ve para kaybına uğramaktadır. Mardin’in komşu illere hitap eden konumuyla, ilimizden Antalya’ya yapılacak uçak seferleri yoğun talep göreceğinden bu seferlere başlanmalıdır. Mardin Havalimanın yapılan yolcu rakamları gösteriyor ki ilimize havaalanında Antalya sefer sayılarının artırılmasıyla daha fazla yolcunun taşınması söz konusu olacaktır."


Antalya'dan direk uçuşların kentin ve bölgenin ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Kasap, "Bu durum ilimiz başta olmak üzere bölge ekonomisinin canlanmasına da katkı sağlayacaktır. Antalya’ya doğrudan uçuşların gerçekleştirilmesi bölgeye önemli bir hareketlilik sağlayacaktır. Direk uçak seferlerinin başlaması durumunda Mardin turizmine de büyük katkı sağlayacak. Yapılacak uçak seferleri ile bölgedeki turizm potansiyeli daha da artacak. Bölgemizde turizm gelirlerinin ve katma değerinin artmasına sebep olacaktır. Aynı şekilde Mardin'den Antalya'ya giderek tatil yapacak olan vatandaşlarımızın ulaşımlarını sağlamak açısından bölgemize uçak seferlerinin düzenlenmesi gerektiğine inanmaktayız. Mardin-Antalya karşılıklı uçuşların bölgemize gelen hava yolu şirketlerince yaz programına bir an önce almaları, bölgemiz açısından faydalı olacaktır.” dedi. 

Akdeniz ve Antalya'dan Mardin'i ve bölgeyi görmek isteyenlerin ancak İstanbul aktarmalı Mardin'e gelebildiklerini belirten MARTOD Başkanı Göngör ise, bu sorunun ortadan kalkması gerektiğini aktardı. 

MARTOD Başkanı Göngör, “Mardin Havalimanı, uluslararası uçuşların da yapılabileceği modern ve yıllık iki milyon yolcu sayısına ulaşmış bir havalimanıdır. İlimizin ve bölgemizin potansiyeli göz önünde bulundurularak Ankara, İstanbul ve İzmir'den sonra Antalya'ya sefer yapılması talebi her geçen gün artıyor. Hat seferlerinin çeşitlendirilmesi gerekmektedir. Otellerimize derneğimize bağlı acentelerimiz ve halkımızdan Antalya'ya direk seferler düzenlenmesi için yoğun talep gelmektedir. Önümüzdeki yaz sezonunda yurt dışından ülkemize ve Antalya'ya gelecek olan turistlerin bölgemize gelerek inanç ve kültür turları yapmak, bölgemizi gezmek istemeleriyle birlikte ulaşımdan kaynaklanan problemler nedeniyle bölgemize gelememektedirler. Gelmek istediklerinde ise karayolu ulaşımının uzun olması ve zaman yetersizliği sebebiyle bu isteklerini gerçekleştirememektedirler. Özellikle Antalya'ya gelen turist sayısının fazla olması ve bölgemize taleplerin artması Antalya-Mardin direk seferlerin olması ile birlikte bölgemize İnanç ve Kültür turlarının artmasında etkili olacaktır.” dedi.