Mardin’de İpek Böcekçiliği Gelişiyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehirde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu bağlamda projelerine sürdüren Büyükşehir Belediye, kırsal mahallelerde çalışmalarına hayat veriyor.  Daha önce küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yanı sıra tarım için de dikkat çeken çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, ipek böcekçiliği için de başarılı uygulamalar yapmıştı. İpek böcekçiliği konusunda sağlanan başarının devamı için de yine adımlar atıldıç bu bağlamda Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı Kıızltepe İlçesi Dikmen Mahallesi’nde çiftçilere eğitim verdi. Burada ipek böcekçiliği ve getirileri anlatıldı.

 -Tarım ve hayvancılığa destek

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “ İlimizde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için yerel yönetim olarak desteklerimiz devam ettiklerini,  Mardin’de İpek Böcekçiliği Geliştirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yaman, açıklamasında,  “İlimizde tarımın ve hayvancılığın gelişmesi için de katkılar veriyoruz” dedi. Bu noktada çalışmaların sürdüğünü aktaran Yaman ,“Büyükşehir Belediyemiz ilimizin her metrekaresinde özveriyle projeleri için çalışmaktadır. 2 yıl içinde birçok konuda ilkleri yaşayan ilimizde, tarım ve hayvancılık konusunda da ciddi çalışmalarımız oldu.. Şehrimiz tarım ile özdeşmiş ir şehirdir. Hayvancılığın da etkili olarak sürdürüldüğü Mardin’de alternatif ve kazanç getiren sektörlerin gelişmesini istiyoruz.  Bu noktada yaptığımız çalışmalardan birisi de ipek böcekçiliğinin gelişmesiyle ilgilidir” ifadesini kullandı.

 -Vatandaşlarımızın kazanması için

Çalışmanın geçtiğimiz yıl Savur ilçesinde başarıyla tamamlandığına vurgu yapan Yaman, “İlimizde ipek böceğinin yetişmesine ve gelişmesine imkan verecek bölgelerimiz söz konusudur.  Bu konuda çalışma yaptığımız Savur ilçemizde başarıya ulaştık.  Şimdi ise Kızıltepe ilçemizde elverişli mahallelerimizde çalışma yapmak istiyoruz. Bu nedenle eğitimlerimize başladık.  Kısa sürede uygulamaya geçerek kazandırmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz  tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalarına devam edecek” diyerek sözlerine son verdi.