İSTANBUL (AA) - MİA Teknoloji, şehirlere ve ülkelere akıllı ulaşım çözümleri ile ilgili projeler üretmek için yatırımlar yapan, dünyanın en büyük bilişim firmalarından NEC ile iş birliğine gidiyor.

Şirket açıklamasına göre, akıllı şehirler ve çevreye duyarlı yeni nesil projeleri bulunan MİA Teknoloji, geçen ay elektrikli bisiklet paylaşım platformu Tripy'nin tanıtımını gerçekleştirdi. Elektromobilite ile ilgili adımlar atmaya devam eden MİA teknoloji son olarak, dünyanın en büyük bilişim firmalarından NEC ile akıllı ulaşım çözümleri alanında ortak adımlar atmak üzere iş birliği yapacak.

NEC, son yıllarda akıllı ulaşım çözümleri ile ilgili tüm şehirleri hatta ülke genelini kapsayan büyük projelere yöneliyor.

Çalışma alanı kapsamında, otoyol denetimlerinden, komuta kontrol merkezlerine, ulaşımda mobil ödeme yöntemlerinden araçların içerisindeki insanların davranışlarını ölçmek ve değerlendirmek ile projeler yer alıyor.

Son olarak Azerbaycan Bakü'nün bütün toplu ulaşım ödeme sistemlerinin projelerini yapan NEC, Türkiye'de ise MİA Teknoloji ile elektromobilite ortaklığı yapmak için ilk adımı attı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MİA Teknoloji Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Beltekin, "NEC ile gelecekteki iş birliği alanlarımızı belirledik. Başta elektromobilite olmak üzere, teknoloji alanındaki birçok çalışmamızda üretim, yatırım ve işletme gibi tüm modellerde iş birliği kararı aldık." ifadelerini kullandı.