Midyat'ta Otobüslerde Sonbahar–Kış Rekabeti

Mardin'in Midyat ilçesinde, otobüsler firmaları, sonbahar ve kış ayı nedeniyle azalan yolcu sayısını artırmak için yoğun bir rekabete başladı. 

Fiyatlarda indirime giden firmalar, farklı fiyat uygulamalarıyla müşteriye hizmet sunuyor. Kış aylarında yolcu sayısı azalan seyahat firmaları, hazırlanan kampanyalarla müşteri çekmeye çalışırken zararına yolcu taşıyor. 

Midyat’tan günü birlik, İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Adana, Mersin, Hatay, İskenderun, Gaziantep, Şanlıurfa,  gibi birçok ile seferler düzenleniyor. Seyahatlerde uygulanan kampanyalardan de vatandaşlar memnun olurken, seyahat firmaları ise zararına yolcu taşımanın ve acımasız rekabetin kurbanı oluyor. 

Seyitoğlu Seyahat Genel Müdürü Muhammed Akkurt, sezonun en uygunsuz olduğu dönemi yaşadıklarını söyledi. Akkurt, “kış ayının gelmesiyle  yolcu sayısında azalma oldu. Ancak, artan rekabet gücü ve bazı firmaların indirime gitmesiyle müşterilerinin lehine kampanya düzenledik.  Zarar ediyoruz biz de memnun değiliz ama ne yapalım rekabet koşulları nedeniyle indirime gittik.” dedi.

Midyat Seyitoğlu Turizm, Gaziantep 40 TL, Adana 45 TL, Mersin 50 TL, Hatay 50 TL, Konya 80 TL, Ankara 80 TL, İzmir 100 TL, İstanbul 100 TL.

Yeni Midyat Seyahat Genel Müdürü, Osman Karadaş ise, normal bilet fiyatında yüzde 30 indirime gittiklerini söyledi. Karadaş, “artan rekabet gücü nedeni ile yolcu sayısının düşmesi nedeni ile zararına bu kampanyaya dahil olduk.  Biz sonradan rekabete girmek zorunda kaldık. Mevsimsel ve rekabet koşulları bizleri zorluyor. Zar ediyoruz am ne yapalım.”

Yeni Midyat Seyahat Gaziantep 40 TL, Adana 45 TL, Osmaniye 45 TL, İskenderun 45 TL, Hatay 50 TL, Mersin 50 TL, Ankara 70 TL, İstanbul 80 TL, İzmir 80 TL. 

Mider Güneydoğu Seyahat Genel Müdürü Erol Ertaş ta aynı şekilde, rekabeti Kış sezonunda azalan yolcu sayısını artırmak artan rekabet gücünü nedeni ile kampanya başlattıklarını belirtti. İndirime rekabetinde etkili olduğunu sözlerine ekledi.  


Mider Güneydoğu Seyahat, İstanbul 79 TL, Mersin 39 TL ve Adana 39 TL’ye yolcu taşıyor.


Midyat Villa Turizm yetkilisi Murat Erkan, ise kış aylarında yüzde 50 seviyelerine kadar düşen yolcu sayılarını artırmak amacıyla böyle bir kampanya düzenlediklerini ve rekabet nedeniyle kampanya yaptıklarını söyledi.

Midyat Villa Turizm, İstanbul 70 TL,  Adana 35 TL, Mersin 40 TL olarak belirledi.

Midyat Otobüs firmalarında son model araçlarla güveli seyahat ve çeşitli ikramların yanında, tüm araçlarda VİFİ, TV keyfi imkanını veriyorlar. Firmalar bunun yanında müşteri memnuniyetine çok önem verirken güvenli yolculuğa önem veriyorlar. 

Yolcular ise yaşana rekabetten dolayı memnun kalırken, zarar etmelerine üzüldüklerini ifade ettilr.

Selahattin Erol / Midyat Gündem