- Midyat’ta uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 30 girişimci adayına sertifikaları törenle dağıtıldı.

Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESOB), Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” gerçekleştirildi.

Uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 30 girişimciye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda düzenlen törene, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rıfat Direkçi, Türk Kızılay Midyat Şube Başkanı Murat Aykat ve girişimciler katıldı.

Altındağ, DİKA’nın faaliyet yürüttüğü Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta Eylül ayında başlayan eğitimlerin sonunda 30 kişinin girişimcilik belgesini almaya hak kazandığını hatırlattı.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan 30 girişimciye sertifikaları verildi.

Altındağ, DİKA’nın faaliyet yürüttüğü Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta Eylül ayında başlayan eğitimlerin sonunda 120 kişinin girişimcilik belgesini almaya hak kazandığını hatırlattı.

Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rıfat Direkçi ise, bölgede genç bir nüfusunun olduğunu kaydederek, girişimcilik sertifikasını alanların işveren konumuna gelmesini arzu ettiklerini söyledi.