Midyat’ta Organik Bağcılık Eğitimi

Sarıkaya mahallesinde organik bağcılık yaygınlaşıyor.

Mardin’in Midyat ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi eğitimlerine başlandı.

Midyat Sarıkaya Mahallesinde, Organik üretimde bulunan üreticilere yönelik Organik Bağcılık Eğitimi düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde görevli Doç. Dr. Gültekin Özdemir tarafından; çiftçilere eğitimde Organik Bağcılıkta Hastalık ve Zararlılar ile mücadele, Budama Teknikleri, Bakım ve Gübreleme konularında eğitim verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Önen konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; Organik tarım, tarımsal çevre kirlenmesini önleyen, kimyasal girdilerin insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırabilen bir tarım yöntem olduğunu söyledi

Önen şöyle konuştu: “ Son zamanlarda beslenme bilincinin artmasıyla, organik besinlerin önemi artmaktadır. Mardin ilimizde 30 bin hektar alanda Üzüm üretimi yapılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında ilimizde 8 bin dekar alanda Organik Üretim yapılmaktadır. Üretilen ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Organik Tarımın yaygınlaştırılması konusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.”