Miroğlu, Eroğlu Çorap ve İplik Fabrikasını Ziyaret Etti

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, bir dizi inceleme ve değerlendirme bulunmak için Midyat’ta geldi.

Miroğlu ve beraberindekiler, önce ilçede esnafla bir araya geldi. Kamu kurum daire amirlerini de ziyaret eden Miroğlu, daha sonra Mardin Çevreyolu üzerinde bulunan Eroğlu Çorap ve İplik Fabrikalarını ziyaret etti.

Miroğlu, burada, fabrika yöneticisi Hasan Eroğlu’ndan fabrika ile ilgili bilgi aldı.

Mardin Milletvekili Miroğlu bölgenin terörden arınması ile yeniden ekonomik, turizm, istihdam alanlarında yatırımlar yapıldığını söyledi.

AK Parti Hükümeti, bu yatırımlar için yatırım-işletme dönemine yönelik çeşitli destekler öngörüldüğünü belirterek, bu illerde istihdamın, refahın artırılması ve göçün azaltılmasının hedeflendiğine dikkat çekti.

Miroğlu, "Midyat önemli bir ilçemiz. Bölgemiz ve ilçemiz gençlerine kadınlarına yönelik hükümetimizin çok güzel yatımları yapılmakta. Şimdi Hükümetimiz hizmet için gece gündüz çalışıyor. Bizler de sizleri temsil ederek ilçemiz ve Mardin için hizmet odaklı vatandaş memnuniyeti odaklı çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

Hasan Eroğlu, işletmelerinde 250’ye yakın personeli istihdam ettiklerini belirtirken, kalifiye eleman sıkıntısı çektiklerini söyledi. Bu sorunu çözmek ve istediklerini belirten Eroğlu, “ Midyat'ta ve bölgemizde hükümet tarafından yapılan destek ve çalışmaları büyük bir ilgi ve taktir ile izlemekteyiz. Bölgemizde özellikle kalifiye personel konusunda sıkıntılar çekmekteyiz. Bu nedenle de ara elam ve kalifiye elaman yetiştirilmesi ile ilgili çeşitli kurumlarla çözmeye çalışıyoruz. ” dedi.

Orhan Miroğlu’na eşi Canan Miroğlu, Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan, eşlik etti.