Öğren Kazan Üret Kazan Projesiyle kadınlar meslek sahibi oldu

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Kalkınma Bakanlığı GAP İdaresince yürütülen, “Öğren Kazan Üret Kazan Projesi” kapsamında kadınlara yönelik hayata geçirilen meslek edindirme kurslarında dikiş, nakış, tekstil gibi eğitimleri başarı ile tamamlayan yaklaşık 300 kadın meslek sahibi oldu. Bunun yanın proje kapsamında yaklaşık bin kadın ise çeşitli etkinlerden faydalanarak Türkiye’de farklı illerin tarihi ve turistik mekânlarını gezdi.

15 aylık ilk etabı sona erecek olan proje kapsamında 70 kadın istihdam edilerek projenin sürdürülebilirliği sağlanıyor. Bu proje kapsamın üretilen dikiş, nakış ve tekstil ürünleri sayra markası ile Büyükşehir Belediyesinin amber mağazalarında satılarak elde edilen gelir kursiyerlere dağıtılmakta. 

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Bu şehirde artık kadınların yüzünün güldüğünü söyledi.

Yaman, “Göreve geldiğimiz ilk günlerden itibaren hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağını ve bu şehirde kadınlara, engellilere, gençlere ve çocuklara pozitif ayrımcılık yapacağımızı söylemiştik. Bu doğrultuda projeler geliştirdik ve Gençlik Merkezi, Bilgi Evleri, Engelsiz Mardin, Yazın Havuz Kışın Buz Pisti gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızla birlikte kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın, engellilerimizin yüzünün güldüğü bir şehir haline geldi ve yaklaşık iki yıldır da yakalamış olduğumuz huzurla birlikte şehirde herkesin yüzü güldü.” dedi.

Yaman, şunları söyledi: “Kalkınma Bakanlığı GAP Kalkınma Başkanlığı ile birlikte yürüttüğümüz proje kapsamında bin kadınımızı sosyal etkinlikler kapsamında ülkemizin çeşitli şehirlerinde turistik gezilere götürdük. Bazı kadınlar ilk defa Mardin’in dışına çıkmanın sevincini yaşadı. Proje kapsamında kurslara devam eden kadınlardan yaklaşık 300’ü sertifika alarak meslek sahibi oldu. Bu kadınlarımızdan işyerini açan da oldu başkan bir kurum iş bulup çalışanda. Projemiz sürdürebilirliği olduğundan dolayı burada üretilen ürünler sayra markasıyla belediyemizin amber mağazalarında satılmakta. Burada elde edilen gelirle yaklaşık 70 kadınımız istihdam edilmekte.”