ANKARA (AA) - PTT AŞ, çevrim içi hizmet ağı üzerinden ya da iş yerlerine gelinerek yapılan başvurularla müşterilerinin kişisel pullarını oluşturabilmelerine imkan sağlıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, PTT, kişisel pul hizmetiyle müşterilerin özel anlarını ölümsüzleştiriyor.

Ülkede pul kültürünün merkezinde yer alan şirketin, sosyal hafızayı canlı tutarak kültürel aktarımı sağlayan pulları, 2005'te başlayan hizmeti sayesinde kişiye, kuruma veya şirkete özel hazırlanabiliyor. Müşteriler bu hizmetle kendilerinin, sevdiklerinin ya da özel anlarının pulunu oluşturabiliyor.

Kişisel pul, başvuru yapan müşterilerin doğum günü, evlilik yıl dönümü, Anneler Günü ve Babalar Günü gibi özel günleri için ya da şirketler tarafından kuruluş yıl dönümü hatırası olarak basılabiliyor. Bunun yanında kişisel pullar ticari bir ürünün tanıtılması amacıyla da kullanılabiliyor.

Hizmet kapsamında kişiler veya şirketler, kendileri tarafından temin edilen görsellerin pul olarak basılmasını isteyebiliyor. Ayrıca kişisel pul basımında resim üzerine isim veya not eklenebiliyor.

Kişisel pul hizmetinden, kişi veya şirketler dışında il ve ilçe belediyeleri, valilikler, üniversiteler, özel hastaneler, özel okullar, sanayi kuruluşları, mesleki kuruluşlar, odalar, baro ve sendika toplulukları gibi kurum ve kuruluşlar da yararlanabiliyor.

- Kişisel pullu özel zarf da oluşturulabiliyor

Şirket, özel tasarım kişisel pul basım hizmetinin yanında müşterilerine kişisel pullu özel zarf oluşturma olanağı da sunuyor. Bu hizmetle pullar gibi zarflar da özel olarak hazırlanıyor ve gönderime hazır halde teslim ediliyor.

Kişisel pul hizmetinden faydalanmak isteyen müşteriler PTT AŞ'nin "e-Devlet Hizmetleri" sayfasından "Kişisel Pul Hizmeti" ekranından başvuru yapabiliyor. Dijital başvuru kanalları dışında başvuruda bulunmak isteyenler ise PTT iş yerlerine giderek işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Kişisel pul hizmetinin yanı sıra PTT AŞ, özel olarak hazırladığı pul ve zarf ürünlerinin satışını da https://www.filateli.gov.tr adresinden yapıyor.