İSTANBUL (AA) - Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. kez RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda bir araya geldi.

RE360'tan yapılan açıklamaya göre, Mandarin Oriental Bosphorus, İstanbul’da Alkaş ev sahipliğinde gerçekleştirilen RE360’ta kamudan özele, hizmet üreteninden yatırımcısına sektöre yön veren tüm paydaşlar 7 Aralık'ta buluştu.

Dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarı MIPIM’in Stratejik Ortaklığı ile gerçekleştirilen RE360’ın ana sponsorluğunda Mandarin Oriental Bosphorus, İstanbul yer alırken Kuzu Grup, Polat Holding, Tashkent City Alışveriş Merkezi, SP Architects, TOKİ Emlak Konut sponsor firmalar arasında yer aldı.

Etkinliğe destek veren sponsorlar arasında 42 Maslak AVM, Altaş Yatırım, Ando, Ant Yapı, Denge Değerleme, Ece Türkiye, Esas Gayrimenkul, HAN Spaces, Hava Kent, İGART, New Inn, Özay Hukuk, Renova, Selenka Enerji, Taksim 360, Torunlar GYO, Vitra, Zebra Pro ve Atış Yapı yer alırken 29 dernek ve STK tarafından desteklendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, sürdürülebilirlik kavramının gayrimenkul sektörü için önemli olduğunu belirtti.

Suver, "Dünyada uygulanan Yeşil Bina uygulamaları enerji verimliliği açısından son derece önemli. O nedenle biz de Türkiye’de Yeşil Bina Sertifika Sistemi’ni hazır hale getirdik." değerlendirmesinde bulundu.

2022’nin ilk 9 ayında konut satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,4 artışla 1 milyon 57 bin 193 olarak gerçekleştiğini belirten Suver, salonda bulunan gayrimenkul sektörü paydaşlarına “2023 hedeflerimize kararlılıkla ilerleyerek Türkiye’nin Yeni Yüzyılı’na hazırlanıyoruz, bu başarı sizin eseriniz." açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu ise 2022 yılı gayrimenkul sektörü açısından yoğun bir dönem olduğunu belirtti.

Kalyoncu, "Arsa alımları yüzde 5’ten yüzde 10’a yükseldi. Yapılan araştırmalara göre sektörde en çok talep edilen kavramın “şefkat” olduğu ortaya çıktı. Biz de sektörde akıllı ve vicdanlı şehirler yapmak için elimizden geleni yapıyoruz." yorumunu yaptı.

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer de "Sektörümüzde uluslararası işbirliklerinin gerçekleşebilmesi için bu etkinliklerden vazgeçilmemesi gerekir. Biz de Cumhuriyetimizin 100. Yılına girerken konferansımızda, siz sektör temsilcilerimize, dünyayla rekabet edebilmek ve ihracatı yükseltebilmek adına çok değerli konuklar seçtik." ifadelerini kullandı.

Alkaş & HAN Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, "Cumhuriyetimizin Yeni Yüzyılı'na geçerken Türkiye ve globale açılımın bu toplantı sayesinde deneyim kazanılan daha farklı, yenilikçi, yaratıcı fikirlerin ortaya çıktığı bir çalışma olmasını diliyorum." değerlendirmesini yaptı.