İSTANBUL (AA) - Smart Güneş Teknolojileri, gelecek yıl 1,2 milyar liralık yatırım yapmayı planlıyor.

Şirketin gelecek döneme ilişkin plan ve yatırım hedefleri bir otelde düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı.

Buna göre, Smart Güneş Teknolojileri'nin 9 aylık cirosu 1,18 milyar liraya, ana ortaklık konsolide net dönem karı ise 137,5 milyon liraya ulaşırken, faiz, amortisman ve vergi öncesi karı 181,2 milyon lira oldu.

Şirket, gelecek yıl güneş enerjisi sektörüne 1,2 milyar liralık yatırım yapmayı planlıyor.

Smart Güneş Teknolojileri, Gebze'deki 1200 megavat, Dilovası'ndaki 500 megavat fotovoltaik güneş paneli üretim kapasiteli tesislerine bir yenisini daha eklemeyi hedefliyor. İzmir Aliağa'da hücre teknolojisi geliştirmek için inşaatına başlanan yeni tesisin açılışının Ocak 2023'te yapılması öngörülüyor.

Tesisin tamamlandığında yıllık 2 bin 48 megavat fotovoltaik güneş paneli üretim kapasitesine ulaşacağı hesaplanıyor.

- "Yatırımlarımızı hücre teknolojisine yönlendiriyoruz"

Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, toplantıda yaptığı konuşmada, sektörde yatırımlarının devam edeceğini belirterek, "Önümüzdeki dönem için yatırımlarımızı güneş panellerinin yapı taşı olan hücre teknolojisine yönlendireceğiz. Kaynakların yerlileştirilmesi için atılan her adım ülke ekonomisinin cari açığını düşürmek için önemli bir katkı sağlıyor." dedi.

Türkiye'nin güneş paneli üretiminde dünyada dördüncü sırada olduğunu ifade eden Demirdağ, "Panel üretiminde kullanılan birçok malzeme artık Türkiye'de üretilmeye başlandı. Güneş enerjisi sektörü mühendislik, kurulum hizmetleri ve teknolojisiyle çok büyük bir sektör. İnanıyorum ki Türkiye bu fırsatları değerlendirerek uluslararası pazardan çok daha büyük bir pay alacak." diye konuştu.